compl Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam.Mam 2 pytania. 1. Mam aktualnie MIUI V6.Czy mogę normalnie wgrać MIUI V5? 2. Czy wersja stabilna działa jakoś lepiej? Płynniej?
Acid Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Tylko po full wipe. Stabilna nie ma nic do płynności. Wysłane z MI4
polozu Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Ja sam też myślałem o wgraniu starej wersji miui, gdyż najnowsza ma kilka irytujących błędów np. brak możliwości zmiany tapety ekranu blokady oraz błąd przy próbie wejścia w ustawienia - wyświetlacz - tapeta. Moja wersja MIUI to 4.11.14 Edytowane 17 Listopada 2014 przez polozu
Acid Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 A nie pomyślałeś, żeby chociaż o tym błędzie gdzieś napisać? Bo może wynika z blędu tłumaczenia specyficznego dla Note. Poza tym takie poważne błędy z reguły naprawiają szybko, więc jest sens tak skakać?
polozu Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Wysłałem zgłoszeniu do MIUI z poziomu telefonu. Gdzie jeszcze można zgłaszać błędy MIUI?
Acid Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Nikt tego nie czyta. Poczytaj jak zrobic logcat (pisałem kiedyś o tym na miuipolska wystarczy wrzucić hasło w wyszukiwarce na stronie). Wysłane z MI4
zientas Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) chyba się nie da zrobić downgrade. w mi recowery czyta z pamięci zewnętrznej czyli zrobienie ful wipe usunie plik update.zip mój przynajmniej nie widzi update.zip na karcie sd. bez wipe krzyczy że wersja mu się nie zgadza, a zrobienie tylko wipe systemu bez wszystkiego nic nie daje. jeśli ktoś wie jak to zrobić niech napisze step by step. zientas Edytowane 28 Grudnia 2014 przez zientas
Acid Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 w mi recowery czyta z pamięci zewnętrznej czyli zrobienie ful wipe usunie plik update.zip Co za bzdura.
zientas Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 może bzdura, ale nie działa, mam plik update na karcie pamięci, wchodzę w mi recowery i niestety go nie znajduje, a jak jest w pamięci wewnętrznej to go znajduje.
Acid Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie działa bo tak ma być - w sensie nigdy nie było inaczej. MiRecovery widzi tylko nośnik USB, a nie kartę SD. Telefony Xiaomi mają obecnie MiRecovery 2.0.1 które powstało oryginalnie na MI2 - a ten jak wiadomo karty SD nie miał. Note LTE też ma 2.0.1 a więc też widzi tylko nośnik usb. A full wipe nie ma z wymazywaniem update.zip nic związane. W MiRecovery masz Wipe User Data - co jest popularnym full wipe: nie usuwa danych z usb. Dopiero Wipe All Data wymazuje całą pamięć czyli aplikacje z emulacji /data i Muzykę, Filmy, Obrazy, łącznie z wszelką zawartością tego po widzisz po podłączeniu do kompa (nośnik USB).
zientas Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 dzięki, kolejny zbiór wiedzy, myślę że przyda się też innym.
Rekomendowane odpowiedzi