punisher Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Cześć. Jestem nowy, kupiłem xiaomi note 5 z stabilną wersją miui 10.0.2.0 na androidzie 8.1. Istnieje na tym sofcie tutaj błąd z kodekiem bluetooth opisywanym na wielu oficjalnych i nieoficjalnych forach w tym XDA i zgłąszany do dev xiaomi.eu. Najprawd. ten błąd został załatany przed chwilą w wersjach niestabilnych 8.11.X xiaomi.eu z androidem 9 beta i być może w wersjach 8.11.X miuipolska. Napewno błąd pochodzi w implementacjach xiaomi bo nie występuje na androidze 8.1 i 9 w romach konkurencji: Resurrection REmix, LineageOS, Pixel Experience. Mam odblokowany bootloader, jak przesiąść się z wersji stabilnej na niestabilną i zachować swoje ustawienia i aplikacje? Chcę rozpatrzyć 2 przypadki i bardzo chętnie zostałbym tylko na miuipolska: Jaka jest procedura z backupem i przywracaniem z TWRP w przypadku: a) z stable miui polska na dev miui polska b) z stable miui polska na dev miui.eu. Tu zablokuje się bootloader i trzeba będzie ew. ponownie zgłaszać chęć odblokowania na przyszłość? Edytowane 21 Listopada 2018 przez punisher
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Nie ten dział... 1. MIUIPolska i Xiaomi.eu to to samo od dwóch lat. Przejście z Stable na Dev nie spowoduje utraty danych. Po prostu instalujesz ROM przez TWRP tak jak zwykłą aktualizację bez wipe. Stable MIUIPolska = Stable Xiaomi.eu, tak samo jak Dev. I aby wyprowadzić Cię z błędu, poinformuję - nie ma Androida 9 MIUI dla Redmi Note 5. Nadal jest on na 8.1.
punisher Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Opublikowano 21 Listopada 2018 Jeśli nie ten dział, proszę przenieś do właściwego, bo przekopałem forum i nie znalazłęm prostej odpowiedzi dlatego napisałem. Ok, czy w całej procedurze mam martwić się o Antiroll back (ARB) które ma wyjątkowo Redmi Note 5 Pro czy MI6X? Dziękuję za wyjaśnienie. Zatem różnica jest przy przejściu na wersję GLOBAL
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Sprawdź jakie masz ARB, aczkolwiek przy przejściu na dev to nie ma znaczenia, bo EU i tak to ignoruje - możesz instalować na taki ARB jaki masz.
mrosi Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
mrosi Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi