Wolnygosc Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Sprawę opisałem na Fanpage u Majstra Pirza dlatego wątek jest odbiciem kroków które podjąłem i w żaden sposób nie mogę rozwiązać problemu. Może tu znajdzie się jakaś mądra głowa która jeszcze coś podpowie 1. Ogólny opis problemu: Pacjent mi5 TWRP 3.1.0.1 MIUI 7.5.25 Objawy: Wysypują mi się aplikacje po czym telefon łąpie reset i wpada jakby w bootloopa. Dopiero jak go zrestetuje przez przycisk Power Off i uruchomie ponownie w tym stanie to wstaje do systemu. Nie mogę powiązać z tego z żadną aplikacją bo za każdym razem co innego jest zatrzymywane. Jedna/kilka aplikacji. Dawno nie aktualizowałem systemu i podejrzewam, że coś się sypie. Teraz pytanie co warto postawić i jak to zrobić bezboleśnie?? Czy mogę MIUI 10 trzasnąć od razu przez TWRP? Bo to chyba nie wynik padającej płyty!? Dzięki z góry za podpowiedzi Kroki podjęte 20.11.18 20:00 : Zainstalowałem właśnie MIUI 10 8.11.15 Zaktualizowałem również TWRP 3.2.3.0 do najnowszego na dzisiaj żeby nie było lipy. I tak Przy pierwszym uruchomieniu spoko zobaczyłem logo 10tki Ale musiałem aktywować urządzenie - wsadziłem więc kartę SIM i znowu zaczął sypać monitami Aplikacja XXX przestała działać. Potem nawet przy wpisywaniu hasła nie mogłem dokończyć jego wpisywania bo resety wchodziły. Udało się przejść cały proces konfiguracji ale to była droga przez mękę. Telefon na pewno wyczyściłem do cna. Rom puściłem przez OTG. Jakieś sugestie ? Będę testował ale za różowo tego nie widzę. Kroki podjęte 21.11.18: Zapuściłem przez MiFlash Global Developer przez MiFlash opcja Clean All Zdążyłem zainstalować dosłownie 3 apki I już wiem że i to nie pomogło telefon dalej łapie restarty - wpadł dodatkowo w permanentny bootloop ewentualnie wywala do Mi-Recovery. Telefon zdaję się nagrzewać nadto na aluminiowej ramce w górnej części i z tyłu w górnej części czuję sporo ciepła - podczas flashowania był chłodny - obstawiam problem z temperaturami lub samą płytą. Obecnie telefon wchodzi z automatu do Mi-Recovery nie jestem w stanie odpalić systemu, Jakieś sugestie jeszcze poza szukaniem nowego telefonu?? Co w miejsce Mi5 ? Myślałem kiedyś o Mi8 SE bo wymiarami jak na 5,88 nie odstaje bardzo od Mi5 ale nie wiem czy Notcha pokocham i jak z powiadomieniami. Dziękuję z góry!
Nezumi Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Płyta do wymiany pewnie, jak w większości przypadków problemów z Mi5, ten typ po prostu tak ma. Ja z Mi5 przesiadłem się na Mi8 i jeżeli chodzi o rozmiary, to dla mnie jest na styk. JEżei się zdecydujesz na wymianę i będziesz szukać nowego fona, o zapraszam do działu "Kupno urządzeń Xiaomi". 1
Wolnygosc Posted November 21, 2018 Author Posted November 21, 2018 Więc tak jak myślałem na samym początku nic się z tym raczej nie zrobi. Zaraz wpadam do działu bo szkoda mi czasu. Moja sztuka pochodzi z Gearbesta Jakoś tak skłaniam się ku Mi8 SE ze względu na fakt, że jest naprawdę kompaktowa i po recenzji Pirza, ale w Polsce tego nie kupie a ogranicza mnie czas bo 17 grudnia wyjeżdżam i trochę ciasno z czasem z zakupem u Majfernedów Myślę też ewentualnie nad używką, ale jak znam życie to się trza dobrze naszukać No i budżet 1200-1300 zł to max jaki zdołam teraz wysupłać
Nezumi Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 4 minuty temu, Wolnygosc napisał: Polsce tego nie kupie Kupisz, sprzedawca OnePlus (brałem od nich mi8) ma SE za 1400zł (+100-200zł za ew gwarancję w miCenter), ale to już rozmowa nie w tym miejscu :). Temat więc zamykam . Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts