Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

... a nawet szybciej.

Witam. Kiepski sposób na przywitanie się i pierwszy post. Ale nie jestem fanem urządzeń. Tylko je użytkuję. Pozdrawiam forumowiczów i proszę o pomoc.

Od kilku dni mój Xiaomi Redmi Note 4 (mam go od prawie roku) zaczął zżerać baterię. O ile wcześniej działał nawet tydzień bez ładowania, to teraz  wytrzymuje 3-5 godzin.. Zakładam, że to kwestia ostatniej aktualizacji systemu (ale mogę się mylić). Telefon dla mnie to: rozmowy, SMS, nawigacja (Google) i ew przeglądanie internetu. Żadnych gier. Problem pojawił się na początku tego tygodnia. Wczoraj wyłączyłem Wifi, Bluetooth, Transmisję danych, GPS. Odinstalowałem Google maps, wyczyściłem pamięć, aktualizacje (w tum chmurę) - czyli w zasadzie odciąłem telefon od świata. NIC nie pomogło. Spadek baterii to 1-2% na godzinę.

Model: Redmi Note 4 6/64, kupiony w Polsce na Allegro

Android: 7.0.NRD90M

MIUI: Global 9.6 (nigdy nie modyfikowałem), 9.6.3.0.(NCFMIFO)

Czy istnieje prosta instrukcja powrotu do starszych wersji oprogramowania? A może to coś bardziej skomplikowanego? (niczego nie ściągałem przez co najmniej pól roku). Ostatni program to był Here + mapy Europy, w czerwcu tego roku. I nie wpłynęło to na działanie telefonu.

Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez msl72
Opublikowano
31 minut temu, msl72 napisał:

Problem pojawił się na początku tego tygodnia

Najprawdopodobniej powoduje to jakaś zła aktualizacja zainstalowanej aplikacji (której być może nawet nie używasz). Powrót do starszej wersji romu raczej nie ma sensu. Chyba lepszym i prostszym rozwiązaniem jest reset do ustawień fabrycznych. Podobno ostatnio Google Duo zżera dane i baterię, może to to. Wystarczy odinstalować aktualizacje, albo aktualizować, bo najnowsza wersja naprawia problem (jak odciąłeś go od świata to sama się nie pobierze).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem jak msl72   czy jest jakieś rozwiązanie  temperatura CPU nie spada poniżej 58°C jak jest włączony ekran nie ma znaczenia co jest uruchomione bateria drenuje 30% na 30 minut 

Screenshot_2019-01-27-22-07-13-918_flar2.devcheck.png

Opublikowano
Dnia 27.10.2018 o 19:29, msl72 napisał:

... a nawet szybciej.

Witam. Kiepski sposób na przywitanie się i pierwszy post. Ale nie jestem fanem urządzeń. Tylko je użytkuję. Pozdrawiam forumowiczów i proszę o pomoc.

Od kilku dni mój Xiaomi Redmi Note 4 (mam go od prawie roku) zaczął zżerać baterię. O ile wcześniej działał nawet tydzień bez ładowania, to teraz  wytrzymuje 3-5 godzin.. Zakładam, że to kwestia ostatniej aktualizacji systemu (ale mogę się mylić). Telefon dla mnie to: rozmowy, SMS, nawigacja (Google) i ew przeglądanie internetu. Żadnych gier. Problem pojawił się na początku tego tygodnia. Wczoraj wyłączyłem Wifi, Bluetooth, Transmisję danych, GPS. Odinstalowałem Google maps, wyczyściłem pamięć, aktualizacje (w tum chmurę) - czyli w zasadzie odciąłem telefon od świata. NIC nie pomogło. Spadek baterii to 1-2% na godzinę.

Model: Redmi Note 4 6/64, kupiony w Polsce na Allegro

Android: 7.0.NRD90M

MIUI: Global 9.6 (nigdy nie modyfikowałem), 9.6.3.0.(NCFMIFO)

Czy istnieje prosta instrukcja powrotu do starszych wersji oprogramowania? A może to coś bardziej skomplikowanego? (niczego nie ściągałem przez co najmniej pól roku). Ostatni program to był Here + mapy Europy, w czerwcu tego roku. I nie wpłynęło to na działanie telefonu.

Z góry dziękuję za pomoc