teempz Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Witam. Od jakiegoś czasu mam pewien problem z smsami. Normalnie piszę smsy, i w pewnym momencie moje smsy nie dochodzą do drugiej osoby. Trwa to 10-15-20 minut i wszystko się odblokowuje, z tym, że kiedyś te smsy które się "zablokowały" dochodzą, a od kilku dni tych sms nie ma, nie dochodzą. I tak mam od jakiegoś czasu. Moja sieć Orange, osoby z którą piszę Play. Sprawdzałem czy to wina sieci, ale gdy z tą osobą z Play smsy nie dochodzą, do innych moje smsy dochodzą. Nie wiem czy to wina sieci, czy tel. Ale już powoli to wkurza.
Mastrojani Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Najpierw sprawdź kartę SIM - włóż do innego telefonu, potestuj czy wszystko działa jak należy. Jeśli tak, to: 1. Zrób na początek podstawy - wipe/factory reset i i wgraj od nowa miui na czysto najnowszą wersję. Jeśli natomiast karta SIM na innym telefonie zachowuje się podobnie - do wymiany. Edytowane 22 Października 2014 przez Mastrojani
Cake Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Masz powiedomiwnie,ze nie wysłano, czy tak jak ja, że przy odpisywaniu z popupa sms jakby znika? Tak jakbyś go nie napisał.
teempz Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Tak jak Ty, że tak jakby znika miałem jakiś czas temu, a mi chodzi o to, że u mine wysyła, nawet pisze ze dostarczone, ale do drugiej osoby nie dochodzą, tak samo analogicznie do mnie. Przywróciłem ustawienia fabryczne, wgrałem 4.10.17 i na razie działa.
Mastrojani Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Czyli jak zawsze wygląda na wtopę systemową. Co się dzieje z tymi weekly buildami... Bug na bugu panie . Za niedługo to będzie BUGUI a nie MIUI.
Cake Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Ja od kilku miesięcy mam problem z SMS
ZduneX25 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 @Mastrojani mi2 nie dostało jako takiego oficjalnego miui v6, mi3 i mi4 z oficjalnym czy nawet nowe redmi 4g nie ma problemów z smsami
Rekomendowane odpowiedzi