Jump to content

[Kernel] ResurrectedKernel (xda)

Grothgar

Recommended Posts

• 1 month later...
Dnia 1.10.2018 o 20:15, Grothgar napisał:

Na xda pojawił się Kernel z overclockiem do 2.2GHz i underclockiem do min. 300MHz. Zmiany w płynności są zauważalne zarówno gołym okiem jak i na testach (+12k pkt w antutu dla przykładu)

Wszystkie ważne informacje dotyczące instalacji tutaj:

Wątek xda

Ekhem, dokładnie to ResurrectedKernel :smile: Jeszcze nad nim pracuję ale na XDA nie publikuję testowych wersji. Mam swoja grupkę testerów.
Btw. warto kombinowac z importem  z zagranicy, czy cena 1050zł z dystrybucji polskiej jest okej?

Edited by mario_R

1050? A nie 1150? Ale jedna i druga cena jest w porządku, tym bardziej, że od kińczyka trzeba dawać koło 950 do tego dochodzi czekanie kij wie ile i ewentualny VAT. O gwarancji i innych sprawach jak serwis nie wspomnę. 

2 godziny temu, mario_R napisał:

Ekhem, dokładnie to ResurrectedKernel :smile: Jeszcze nad nim pracuję ale na XDA nie publikuję testowych wersji. Mam swoja grupkę testerów.
Btw. warto kombinowac z importem  z zagranicy, czy cena 1050zł z dystrybucji polskiej jest okej?

Poprawione :)

1050zł z Polski to bardzo dobra cena.

Widziałem, że pracujecie nad OC GPU. Będzie coś z tego?

58 minut temu, Grothgar napisał:

Poprawione :)

1050zł z Polski to bardzo dobra cena.

Widziałem, że pracujecie nad OC GPU. Będzie coś z tego?

Ostatnio, gdy dodałem do tabeli częstotliwości 588MHz (stockowo-430MHz) to gdy już telefon się uruchomił i spróbowało się wskoczyć na tę właśnie częstotliwość, to natychmiastowo następował reboot. Najprawdopodobniej to tylko kwestia zwiększenia napięcia podawanego na tę częstotliwość. Zobaczymy co z tego wyjdzie 

Edited by mario_R
  • Like 2

@Grothgar Cóż, wyglada na to, że jak na razie nie da się wgl. tego Adreno 509 podkręcić np. do poziomu Adreno 512, który siedzi w snapdragonie 660.
De facto Snapdragon 636 i Snapdragon 660 to te same układy z tym samym układem graficznym, tylko mają obniżone taktowania i sa inaczej nazwane. Rozmawiałem też z innymi developerami i jak na razie żaden z nich też nie dał rady podkręcić tego GPU. Qualcomm dobrze się przygotował. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

• Sad 2

6 godzin temu, Grothgar napisał:

Na najnowsze xiaomi.eu z androidem 9 ten kernel jest niestety bezuzyteczny. Nie dziala wifi (nawet z fixem) i uruchomienie jakiegokolwiek aparatu konczy sie czarnym ekranem.

WiFi działa, tylko trzeba ręcznie wrzucić moduł z paczki tj. /modules/vendor/lib/modules/qca_cld_3/wlan.ko

Do tej samej lokalizacji czyli: /vendor/lib....

Co do aparatu to przyjrzę się temu bliżej. Najprawdopodobniej biblioteki od kamery trzeba zaktualizować. Ciężko coś robić na urządzenie, którego się nie ma, ale Max 3 jest już w drodze :)