Skocz do zawartości

Note 4x global ROM same problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem w/w tel z Ali i co? Od początku same problemy. W tej chwili mam ok51gb miejsca w pamieci Tel a nie mogę zrobić aktualizacji bo wyświetla brak miejsca... 

Na smartfona Huawei z Ali się nie znam tyle tylko że ma być global. Ale nie wiedziałem że są jeszcze. Dwie wersje version i ROM :(

jest możliwość zmiany softu na jakiś niestawiający się co chwilę bo już z braku cierpliwości wróciłem do starego samrtfona. 

bateria w tym 4x trzyma ok. Miui global 9.6.0.

Opublikowano
7 minut temu, Zeejay83 napisał:

Na smartfona Huawei z Ali się nie znam tyle tylko że ma być global.

Jak się nie zna, to lepiej na Ali nie kupować. Huawei to chyba nie jest (a może jest?) Możliwe że sprzedali Ci chińską wersję z jakimś fake romem, może odnowiony, albo po prostu uszkodzony. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Zeejay83 napisał:

Skoro potwierdziłem odbiór paczki a takie rzeczy się dzieją to nadal mam szanse na odzyskanie kasy?

Potwierdzenie odbioru nie pozbawia Cię prawa do negocjacji ze sprzedającym i egzekwowania twoich praw. Jest jeszcze jakieś ubezpieczenie przy zakupie telefonów. Spór możesz otworzyć, a Ali z reguły staje po stronie kupującego. Co najwyżej stracisz trochę czasu. Telefon w wersji globalnej, to nie to samo co telefon wersji china  z romem global. Rom global można wgrać na telefon w wersji china, ale oficjalnie dopiero po odblokowaniu bootloadera. Sprzedawcy kombinują i wgrywają oficjalne romy global (lub ich przeróbki) nieoficjalnymi metodami, a to powoduje problemy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...