m4ci3k_sz Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 To przecież oczywiste. 99% telefonów ma passive dual sim. Wysłane z MI4 Ja to wiem, Igor się pytał o działanie tego.
lg4xhd Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 ale szkoda że nie ma ota , a które miui ma? Nie wiem jak na tym redmi. Ale na mi3 ota posiada ROM z xiaomi.eu.
Acid Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Hehe no i czym to się różni od MIUIPolska co? W MIUIPolska masz opcję Pobierz rom i pobiera najnowszy. Xiaomi.eu ma to samo tylko z powiadomieniem i samo ściąga. Wielka różnica. Gdyby to było Delta OTA to wtedy tak. Wysłane z MI4
Paluch Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 A mam pytanie. Mam telefona na romie 5.1.16. Poprzez przyciski "pobiez rom miui polska" pobralo mi rom nnumer 23 mimo, ze jest juz nr. 30. Czy dziala to tak ze najpierw musze zainstalowac 23 zeby pobralo mi 30? Pozdrawiam.
Acid Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Nie tak nie musi być jednak program Aktualizacje tak działa u nas. Nic nie stoi na przeszkodzie aby pobrać rom ze strony. Wysłane z MI4
ozzman78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam, może ktoś podpowie jak ustawić aby pokazywało datę i godzinę otrzymania i wysłania wiadomości sms? Kombinuję od kilku dni i nie mogę tego ustawić.
kulig007 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Przytrzymaj pole danej wiadomości - > więcej - > szczegóły wiadomości. Innej opcji nie ma. Chyba, że znajdziesz sobie jakąś alternatywną app SMS Mi2s powered by sMIUI
areq1987 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Mam pytanie jak wyłączyć limit transferu danych? I drugie pytanie czy działa komuś rozpoznawanie "ok google"?
m4ci3k_sz Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Mam pytanie jak wyłączyć limit transferu danych? I drugie pytanie czy działa komuś rozpoznawanie "ok google"? OK Google z tego co wiem nie działa jak masz system po polsku, limit wyłączysz w aplikacji pobrane
areq1987 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Niestety nie chce działać nawet po przelaczeniu na angielski (ok Google) Jeszcze jedno pytanko czemu po instalacji apki domyślnie ląduje na nowej karcie kiedy na ostatniej dostępnej jest jeszcze wolne miejsce? Edytowane 3 Lutego 2015 przez areq1987
m4ci3k_sz Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Niestety nie chce działać nawet po przelaczeniu na angielski (ok Google) Jeszcze jedno pytanko czemu po instalacji apki domyślnie ląduje na nowej karcie kiedy na ostatniej dostępnej jest jeszcze wolne miejsce? Tego z apką to nie wiem, mi normalnie lądują na karcie gdzie jest miejsce
areq1987 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Dziwna sprawa. A da się ustawić spotify na ekranie blokady ekranu podczas odtwarzania tak jak to jest w normalnym androidzie? Myślałem że nie ma gorszego aparatu od tego w moto g, a jednak się myliłem Edytowane 4 Lutego 2015 przez areq1987
kaju666 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Myślałem że nie ma gorszego aparatu od tego w moto g, a jednak się myliłem wes nie strasz
m4ci3k_sz Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Dziwna sprawa. A da się ustawić spotify na ekranie blokady ekranu podczas odtwarzania tak jak to jest w normalnym androidzie? Myślałem że nie ma gorszego aparatu od tego w moto g, a jednak się myliłem Na pewno lepszy niż w xperii j
areq1987 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie no co do tego aparatu trochę przesadziłem, aczkolwiek chciałem zrobić fotke faktury z urzędu celnego do Pandawill w celu refundacji VATu który zapłaciłem i tu lepiej spisała sie moto g lepsza ostrość no i zdecydowanie silniejsza dioda doświetlająca, z kolei note 4g robi lepsze fotki w dzień i zdecydowanie lepsze kreci filmy dzien/noc.
ozzman78 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Posiada ktoś może taką tylną klapkę w swoim note lte? http://www.aliexpress.com/item/22-Color-Toughened-Glass-Back-Cover-And-Aluminum-Frame-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-Redmi-Note/1897764177.html Czytałem gdzieś, że bardzo się palcuje i brzydko to wygląda. Oryginalna klapka jest śliska i boję się, że telefon mi wypadnie. Poprzedni tak właśnie skończył, przy trzecim upadku roztrzaskał się wyświetlacz. Może ktoś coś poleci co sam używa. Edytowane 5 Lutego 2015 przez ozzman78
m4ci3k_sz Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Posiada ktoś może taką tylną klapkę w swoim note lte? http://www.aliexpress.com/item/22-Color-Toughened-Glass-Back-Cover-And-Aluminum-Frame-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-Redmi-Note/1897764177.html Czytałem gdzieś, że bardzo się palcuje i brzydko to wygląda. Oryginalna klapka jest śliska i boję się, że telefon mi wypadnie. Poprzedni tak właśnie skończył, przy trzecim upadku roztrzaskał się wyświetlacz. Może ktoś coś poleci co sam używa. Mam taką klapkę i bardzo dobrze wygląda, palcuje się to prawda ale mam folię 3mk Matte dzięki czemu zniwelowałem ten minus
robertnik Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Mam taką: I też jest śliska, a nie wygląda... Natomiast aparat jest schowany, przez co mam nadzieję na niełapanie rys. EDIT. Aha i jako plus, choć nie wiem czy jest nim faktycznie jest fakt że głośnik nie przylega do kratki, przez co po położeniu na płasko dźwięk nie jest tak bardzo tłumiony(czyt na szołapie słychać co śpiewają :E). Edytowane 5 Lutego 2015 przez robertnik
PanJaszczur Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note. Czy jest możliwość ustawienia lockscreena takiego jak w MIUI v5? Chodzi mi głównie o możliwość sterowania odtwarzaczem muzyki bez odblokowania ekranu.
m4ci3k_sz Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note. Czy jest możliwość ustawienia lockscreena takiego jak w MIUI v5? Chodzi mi głównie o możliwość sterowania odtwarzaczem muzyki bez odblokowania ekranu.
Big00s Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Na n7 można ustawić odtwarzacz na ekranie blokady... Bez problemu. Swypnięte z Note LTE
kartofel Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Posiada ktoś może taką tylną klapkę w swoim note lte? http://www.aliexpress.com/item/22-Color-Toughened-Glass-Back-Cover-And-Aluminum-Frame-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-Redmi-Note/1897764177.html Czytałem gdzieś, że bardzo się palcuje i brzydko to wygląda. Oryginalna klapka jest śliska i boję się, że telefon mi wypadnie. Poprzedni tak właśnie skończył, przy trzecim upadku roztrzaskał się wyświetlacz. Może ktoś coś poleci co sam używa. JA mam, bardzo się palcuje ale jakość i ogólna różnica w porównaniu do oryginalnej klapki ogromna. Zapłaciłem 7$ i darmowa przesyłka na ebay. Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note. Czy jest możliwość ustawienia lockscreena takiego jak w MIUI v5? Chodzi mi głównie o możliwość sterowania odtwarzaczem muzyki bez odblokowania ekranu. Zależy od ekranu blokady, ja mam http://zhuti.xiaomi.com/detail/eb73ae28-642c-4e70-9f3d-bbed06dbca63, na ekranie blokady podwójne tapnięcie pokazuje sterowanie odtwarzaczem muzyki.
ozzman78 Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zakupiłem tą aluminiową klapkę w kolorze "Full White". Może na jasnym nie będzie tak widać palców. Miałem jeszcze jakieś drobne na paypal to przed chwilą kupiłem coś takiego http://www.ebay.com/itm/3D-triangle-graphic-back-case-for-Xiaomi-Redmi-note-screen-5-5-/151562238555?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2349d03a5b Na zdjęciu wygląda ładnie, wziąłem kolor niebieski.
m4ci3k_sz Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zakupiłem tą aluminiową klapkę w kolorze "Full White". Może na jasnym nie będzie tak widać palców. Miałem jeszcze jakieś drobne na paypal to przed chwilą kupiłem coś takiego http://www.ebay.com/itm/3D-triangle-graphic-back-case-for-Xiaomi-Redmi-note-screen-5-5-/151562238555?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2349d03a5b Na zdjęciu wygląda ładnie, wziąłem kolor niebieski. Wystarczy że byś kupił 3mk Matte, zdecydowanie mniej się palcuje i przy okazji chroni przed rysami
ozzman78 Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Możesz podać linka gdzie kupowałeś swoją folie?
m4ci3k_sz Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Możesz podać linka gdzie kupowałeś swoją folie? Mi zrobili za free bo nie mieli do Note, ale na allegro mają już aukcje
ozzman78 Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Przyszła dzisiaj klapka Jestem pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że będzie to jakieś plastikowe badziewie a tu niespodzianka. Teraz mam wrażenie jak bym trzymał w ręku telefon z wyższej półki Dobrze, że nie brałem czarnego koloru bo na jasnym jakoś za bardzo nie widać odcisków palców.
m4ci3k_sz Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Przyszła dzisiaj klapka Jestem pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że będzie to jakieś plastikowe badziewie a tu niespodzianka. Teraz mam wrażenie jak bym trzymał w ręku telefon z wyższej półki Dobrze, że nie brałem czarnego koloru bo na jasnym jakoś za bardzo nie widać odcisków palców. Też mam wrażenie telefonu z wyższej półki dzięki takiej klapce, tylko że ja mam czarną
Marteo Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zainteresowałem się ostatnio produktami Xiaomi. Z telefonów najbardziej do gustu przypadł mi Redmi Note LTE. Jednak zanim zdecyduję się na zakup chciałbym poznać jego wady. Spotkałem się z opiniami, że ma kiepski aparat oraz ,że niezbyt dobrze radzi sobię z odtwarzaniem muzyki. Czy to prawda? Z góry dziękuje za pomoc.
igoor1983 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Aparat jest słaby tzn średni coś jak w galaxy s3. Z dźwiękiem problemu żadnego nie ma, gra tak samo ładnie jak inne xiaoki Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Jego jedyną wadą jest to że przy ładowaniu na prawie rozładowanym telefonie strasznie spada wydajność, podejrzewam że wtedy procek obniża taktowanie
Marteo Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Czyli te 13mpx moze się równać 8 mpx w innych telefonach? Co do odtwarzania muzyki to chodziło o to,że niby na słuchawkach grają ciszej niż inne telefony ale nie wiem ile w tym prawdy. Mam jeszcze pytanie co do jakości wykonania i awaryjności. Czy telefon często "lubi" się psuć? Z tego co wiem to posiada on 12 miesięczną gwarancję (chyba ,że się mylę). Lecz mimo wszystko z odsyłaniem telefonu do Chin jest troche zachodu.
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Czyli te 13mpx moze się równać 8 mpx w innych telefonach? Co do odtwarzania muzyki to chodziło o to,że niby na słuchawkach grają ciszej niż inne telefony ale nie wiem ile w tym prawdy. Mam jeszcze pytanie co do jakości wykonania i awaryjności. Czy telefon często "lubi" się psuć? Z tego co wiem to posiada on 12 miesięczną gwarancję (chyba ,że się mylę). Lecz mimo wszystko z odsyłaniem telefonu do Chin jest troche zachodu. Mi się nic nie zepsuło, a mam go miesiąc.
igoor1983 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Raczej psuć to żaden telefon xiaomi się nie lubi, choć wiadomo wyjątki się zdarzają. Wielkość mbpixelow nie ma najmniejszego znaczenia. W dzień zdjęcia wychodzą ładne ale to prawie każdy telefon za dnia zrobi ładne. Jak nie ma warunków oświetleniowych lub są szybko poruszające się obiekty to zdjęcia lipa. Ciemny obiektyw w wporownaniu do takiego 1s. Ogólnie to aparat 5/10 czyli najsłabsza rzecz w tym telefonie. Spadek wydajności podczas ładowania faktycznie wystepuje ale mi to nie przeszkadza bo nigdy podczas ładowania telefonu nie uzywam Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
acy Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie zgodzę się co do jakości aparatu. Zdjęcie nocne i to bez HDR, po pijaku więc mierzenie też nie wchodziło w grę i w dzień pod słońce Złapać orła w locie .... pokażcie mi drugi taki telefon. Zawsze porównywałem go z Xperia Z, wypada generalnie słabiej, ale tu tłucze Sony (muszę to przyznać) Używam ciągle na 5.1.16. Nowsze nei wnoszą dla mnie nic, więc nie ryzykuję.
Rekomendowane odpowiedzi