Skocz do zawartości

Redmi Note Lte - Pytania Ogólne - Wątek Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe no i czym to się różni od MIUIPolska co? W MIUIPolska masz opcję Pobierz rom i pobiera najnowszy. Xiaomi.eu ma to samo tylko z powiadomieniem i samo ściąga. Wielka różnica. Gdyby to było Delta OTA to wtedy tak.

Wysłane z MI4

Opublikowano

A mam pytanie.

Mam telefona na romie 5.1.16. Poprzez przyciski "pobiez rom miui polska" pobralo mi rom nnumer 23 mimo, ze jest juz nr. 30. Czy dziala to tak ze najpierw musze zainstalowac 23 zeby pobralo mi 30?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, może ktoś podpowie jak ustawić aby pokazywało datę i godzinę otrzymania i wysłania wiadomości sms?

Kombinuję od kilku dni i nie mogę tego ustawić.

Opublikowano

Przytrzymaj pole danej wiadomości - > więcej - > szczegóły wiadomości.

Innej opcji nie ma. Chyba, że znajdziesz sobie jakąś alternatywną app SMS

Mi2s powered by sMIUI

Opublikowano

Mam pytanie jak wyłączyć limit transferu danych? I drugie pytanie czy działa komuś rozpoznawanie "ok google"?

OK Google z tego co wiem nie działa jak masz system po polsku, limit wyłączysz w aplikacji pobrane
Opublikowano (edytowane)

Niestety nie chce działać nawet po przelaczeniu na angielski (ok Google)

Jeszcze jedno pytanko czemu po instalacji apki domyślnie ląduje na nowej karcie kiedy na ostatniej dostępnej jest jeszcze wolne miejsce?

Edytowane przez areq1987
Opublikowano

Niestety nie chce działać nawet po przelaczeniu na angielski (ok Google)

Jeszcze jedno pytanko czemu po instalacji apki domyślnie ląduje na nowej karcie kiedy na ostatniej dostępnej jest jeszcze wolne miejsce?

Tego z apką to nie wiem, mi normalnie lądują na karcie gdzie jest miejsce :P
Opublikowano (edytowane)

Dziwna sprawa. A da się ustawić spotify na ekranie blokady ekranu podczas odtwarzania tak jak to jest w normalnym androidzie?

Myślałem że nie ma gorszego aparatu od tego w moto g, a jednak się myliłem :-P

Edytowane przez areq1987
Opublikowano

Dziwna sprawa. A da się ustawić spotify na ekranie blokady ekranu podczas odtwarzania tak jak to jest w normalnym androidzie?

Myślałem że nie ma gorszego aparatu od tego w moto g, a jednak się myliłem :-P

Na pewno lepszy niż w xperii j :D
Opublikowano

Nie no co do tego aparatu trochę przesadziłem, aczkolwiek chciałem zrobić fotke faktury z urzędu celnego do Pandawill w celu refundacji VATu który zapłaciłem i tu lepiej spisała sie moto g lepsza ostrość no i zdecydowanie silniejsza dioda doświetlająca, z kolei note 4g robi lepsze fotki w dzień i zdecydowanie lepsze kreci filmy dzien/noc.

Opublikowano (edytowane)

Posiada ktoś może taką tylną klapkę w swoim note lte? http://www.aliexpress.com/item/22-Color-Toughened-Glass-Back-Cover-And-Aluminum-Frame-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-Redmi-Note/1897764177.html

Czytałem gdzieś, że bardzo się palcuje i brzydko to wygląda. Oryginalna klapka jest śliska i boję się, że telefon mi wypadnie. Poprzedni tak właśnie skończył, przy trzecim upadku roztrzaskał się wyświetlacz. Może ktoś coś poleci co sam używa.

Edytowane przez ozzman78
Opublikowano

Posiada ktoś może taką tylną klapkę w swoim note lte? http://www.aliexpress.com/item/22-Color-Toughened-Glass-Back-Cover-And-Aluminum-Frame-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-Redmi-Note/1897764177.html

Czytałem gdzieś, że bardzo się palcuje i brzydko to wygląda. Oryginalna klapka jest śliska i boję się, że telefon mi wypadnie. Poprzedni tak właśnie skończył, przy trzecim upadku roztrzaskał się wyświetlacz. Może ktoś coś poleci co sam używa.

Mam taką klapkę i bardzo dobrze wygląda, palcuje się to prawda ale mam folię 3mk Matte dzięki czemu zniwelowałem ten minus :D
Opublikowano (edytowane)

Mam taką:

leather_back_cover_case_for_redmi_note14

I też jest śliska, a nie wygląda... Natomiast aparat jest schowany, przez co mam nadzieję na niełapanie rys.

EDIT.

Aha i jako plus, choć nie wiem czy jest nim faktycznie jest fakt że głośnik nie przylega do kratki, przez co po położeniu na płasko dźwięk nie jest tak bardzo tłumiony(czyt na szołapie słychać co śpiewają :E).

Edytowane przez robertnik
Opublikowano

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note. Czy jest możliwość ustawienia lockscreena takiego jak w MIUI v5? Chodzi mi głównie o możliwość sterowania odtwarzaczem muzyki bez odblokowania ekranu.

Opublikowano

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note. Czy jest możliwość ustawienia lockscreena takiego jak w MIUI v5? Chodzi mi głównie o możliwość sterowania odtwarzaczem muzyki bez odblokowania ekranu.

Opublikowano

JA mam, bardzo się palcuje ale jakość i ogólna różnica w porównaniu do oryginalnej klapki ogromna. Zapłaciłem 7$ i darmowa przesyłka na ebay.

Zależy od ekranu blokady, ja mam http://zhuti.xiaomi.com/detail/eb73ae28-642c-4e70-9f3d-bbed06dbca63, na ekranie blokady podwójne tapnięcie pokazuje sterowanie odtwarzaczem muzyki.

Opublikowano

Zakupiłem tą aluminiową klapkę w kolorze "Full White". Może na jasnym nie będzie tak widać palców. Miałem jeszcze jakieś drobne na paypal to przed chwilą kupiłem coś takiego http://www.ebay.com/itm/3D-triangle-graphic-back-case-for-Xiaomi-Redmi-note-screen-5-5-/151562238555?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2349d03a5b

Na zdjęciu wygląda ładnie, wziąłem kolor niebieski.

Wystarczy że byś kupił 3mk Matte, zdecydowanie mniej się palcuje :P i przy okazji chroni przed rysami
Opublikowano

Przyszła dzisiaj klapka :-P

th_375324510_DSC00193_122_568lo.JPG
  th_753365274_DSC00194_122_88lo.JPG
  th_753424674_DSC00195_122_510lo.JPG

Jestem pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że będzie to jakieś plastikowe badziewie a tu niespodzianka.

Teraz mam wrażenie jak bym trzymał w ręku telefon z wyższej półki :)
Dobrze, że nie brałem czarnego koloru bo na jasnym jakoś za bardzo nie widać odcisków palców.

Opublikowano

Przyszła dzisiaj klapka :-P

th_375324510_DSC00193_122_568lo.JPG

th_753365274_DSC00194_122_88lo.JPG

th_753424674_DSC00195_122_510lo.JPG

Jestem pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że będzie to jakieś plastikowe badziewie a tu niespodzianka.

Teraz mam wrażenie jak bym trzymał w ręku telefon z wyższej półki :)

Dobrze, że nie brałem czarnego koloru bo na jasnym jakoś za bardzo nie widać odcisków palców.

Też mam wrażenie telefonu z wyższej półki dzięki takiej klapce, tylko że ja mam czarną :P
Opublikowano

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zainteresowałem się ostatnio produktami Xiaomi. Z telefonów najbardziej do gustu przypadł mi Redmi Note LTE. Jednak zanim zdecyduję się na zakup chciałbym poznać jego wady. Spotkałem się z opiniami, że ma kiepski aparat oraz ,że niezbyt dobrze radzi sobię z odtwarzaniem muzyki. Czy to prawda?  Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Aparat jest słaby tzn średni coś jak w galaxy s3. Z dźwiękiem problemu żadnego nie ma, gra tak samo ładnie jak inne xiaoki

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli te 13mpx moze się równać 8 mpx w innych telefonach? Co do odtwarzania muzyki to chodziło o to,że niby na słuchawkach grają ciszej niż inne telefony ale nie wiem ile w tym prawdy. Mam jeszcze pytanie co do jakości wykonania i awaryjności. Czy telefon często "lubi" się psuć? Z tego co wiem to posiada on 12 miesięczną gwarancję (chyba ,że się mylę). Lecz mimo wszystko z odsyłaniem telefonu do Chin jest troche zachodu.

Opublikowano

Czyli te 13mpx moze się równać 8 mpx w innych telefonach? Co do odtwarzania muzyki to chodziło o to,że niby na słuchawkach grają ciszej niż inne telefony ale nie wiem ile w tym prawdy. Mam jeszcze pytanie co do jakości wykonania i awaryjności. Czy telefon często "lubi" się psuć? Z tego co wiem to posiada on 12 miesięczną gwarancję (chyba ,że się mylę). Lecz mimo wszystko z odsyłaniem telefonu do Chin jest troche zachodu.

Mi się nic nie zepsuło, a mam go miesiąc.

Opublikowano

Raczej psuć to żaden telefon xiaomi się nie lubi, choć wiadomo wyjątki się zdarzają. Wielkość mbpixelow nie ma najmniejszego znaczenia. W dzień zdjęcia wychodzą ładne ale to prawie każdy telefon za dnia zrobi ładne. Jak nie ma warunków oświetleniowych lub są szybko poruszające się obiekty to zdjęcia lipa. Ciemny obiektyw w wporownaniu do takiego 1s. Ogólnie to aparat 5/10 czyli najsłabsza rzecz w tym telefonie. Spadek wydajności podczas ładowania faktycznie wystepuje ale mi to nie przeszkadza bo nigdy podczas ładowania telefonu nie uzywam

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie zgodzę się co do jakości aparatu.

Zdjęcie nocne i to bez HDR, po pijaku więc mierzenie też nie wchodziło w grę

xV7AO45.jpg

i w dzień pod słońce

HHNmach.jpg

Złapać orła w locie .... pokażcie mi drugi taki telefon.

Zawsze porównywałem go z Xperia Z, wypada generalnie słabiej, ale tu tłucze Sony (muszę to przyznać)

Używam ciągle na 5.1.16. Nowsze nei wnoszą dla mnie nic, więc nie ryzykuję.