Skocz do zawartości
  • 0

Brak możliwości wyboru przeglądarki MIUI 10

Pytanie

Opublikowano

Witam,

mam pytanie. Zaktualizowałem sobie ostatnio MIUI z 9 do 10 (pierwsza moja aktualizacja) ale nie podoba mi się to że  używając np. aplikacji Facebook gdy otwieram jakiś link na stronę www to w standardowych ustawieniach Facebbok-a jest że otwiera się on za pomocą ich aplikacji, ale zawsze można było w MIUI9 kliknąć "otwórz w aplikacji.." i pojawia się okno w jakiej aplikacji (przeglądarce) się dana strona miała otworzyć.

Na MIUI 9 miałem tak że pojawiała mi się lista wszystkich zainstalowanych przeglądarek i otwierałem w tej której w danym momencie chciałem (np. do wyboru miałem chrome, opere, firefoxa itp.) Teraz w MIUI 10 pojawia mi się że mogę ją otworzyć w 1 z 2 przeglądarek (mimo że w smarfonie mam zainstalowanych kilka - w załączniku screen)

Owszem domyślną przeglądarkę mogę zmienić w ustawieniach, ale chciałby mieć wybór tak jak było w MIUI 9 że otwieram w tej na której mam ochotę w danym momencie, a nie że każdorazowo mam wchodzić w ustawienia i zmieniać domyślną przeglądarkę.

Ktoś też tak ma czy tylko ja, proszę o pomoc czy da się to jakoś obejść czy ta wersja MIUI tak ma? Mam nadzieje że opisałem to zrozumiale o co mi chodzi ;)

Inne pytanie z tym związane jest takie że nie jestem aż tak zaawansowany i nie wiem czy da się te obejść, więc drugie pytanie jeśli mam zainstalowane MIUI10 poprzez pobranie na smartfon pliku instalacyjnego i aktualizację poprzez "zainstaluj aktualizację z pliku .zip mogę powrócić do wersji MIUI9 czy smartfon może mi się zwiesić i już jako mało zaawansowany użytkownik nie uruchomię go.

Z góry dziękuję za info, przepraszam jeśli gdzieś było podobne pytanie, ale nie znalazłem.

Screenshot_2018-09-27-00-48-05-435_android.png

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, xyno napisał:

Inne pytanie z tym związane jest takie że nie jestem aż tak zaawansowany i nie wiem czy da się te obejść, więc drugie pytanie jeśli mam zainstalowane MIUI10 poprzez pobranie na smartfon pliku instalacyjnego i aktualizację poprzez "zainstaluj aktualizację z pliku .zip mogę powrócić do wersji MIUI9 czy smartfon może mi się zwiesić i już jako mało zaawansowany użytkownik nie uruchomię go

Przy cofaniu się system nie ruszy, a jeżei ruszy, to zacznie sypać błędami, wymagany jest wtedy wipe. Ważne, aby upewnić się, że w naszym modelu nie ma czasami blokady Anti rollback.