Patryk1111 Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Witajcie. Mam problem z aktualizacją. Otóż zakupiłem Xiaomi Redmi 5 Plus z wgranym MIUI Global 9.2. Niestety telefon nie wyszukuje nowych aktualizacji mimo że takie się pojawily. Zmiana regionu nic nie daje. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wgrać aktualizacjie ? Czy serwis MIUI w takiej sytuacji może pomóc ?
Fonsz Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 @Patryk1111 Jakie dokładnie MIUI masz wgrane? Z legitnego źródła czy jakiś chinski syf miui? Bez odlokowania BL nic nie zrobisz z poziomu komputera. Możesz pobrać na telefon soft i wgrać go w aplikacji aktualizacje
Patryk1111 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Opublikowano 25 Września 2018 4 godziny temu, dzidexx napisał: Gdzie kupiłeś? Bootloader zablokowany? Na allegro. Bootloader zablokowany. Soft 9.2.6.0.0. gdzieś wyczytałem że to fake rom 3 godziny temu, Fonsz napisał: @Patryk1111 Jakie dokładnie MIUI masz wgrane? Z legitnego źródła czy jakiś chinski syf miui? Bez odlokowania BL nic nie zrobisz z poziomu komputera. Możesz pobrać na telefon soft i wgrać go w aplikacji aktualizacje @Fonsz soft 9.2.6.0.0 Raczej chiński syf bo gdzieś znalazłem że to fake rom. Kupiony na allegro. Tylko pytanie czy cos z tym można zrobić. Telefon pokazuje odblokowany bootloader ale do kompa podłączyłem i w adb sprawdzilem. Zablokowany
mrosi Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi