low_edition Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Witam. Posiadam Redmi note 3 pro prime w wersji Kate 152mm , jakiś rok temu zrobiła mi się z niego cegła i przez program mi flash wgrałem jakiś rom z sieci. Wszystko niby działa OK , ale telefon cały czas ma lokalizację na Chiny i gdy chce ją zmienić wyrzuca okno do menu głównego. Problem w tym że telefon nie zmienia sieci a u mnie słabo z zasięgiem i w domu mam 3g , a w pracy 4g , tylko żeby załadować 4g muszę zresetować telefon. Dodatkowo taki sam telefon ma moja Żona ponieważ kupiłem 2 i u niej działa nawet LTE którego na moim od roku nie uświadczyłem wcześniej nie pamiętam czy było , ale to dwa takie same telefony. Teraz próbuję wgrać nowy rom , pobrałem już chyba wszystkie możliwe , lecz za każdym razem dostaje informację o tym żę mój telefon jest zablokowany , oczywiście zarejestrowałem konto do odblokowywania , ale gdy chcę ustawić na telefonie aby był odblokowany mam błąd "code 20091" którego nikt na żadnym forum nie rozwiązał. Oczywiście przeczytałem cały internet 2 razy , spędziłem już chyba ze 20 godzin na szukaniu rozwiązania i przeszedłem kilka ścieżek które zawsze prowadziły mnie do tego samego. Bardzo proszę o jakieś konstruktywne podpowiedzi. Z góry dziękuję.
FromWP Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 13 godzin temu, low_edition napisał: Oczywiście przeczytałem cały internet 2 razy To jesteś lepszy od Chucka Norrisa. Jakiś programik do zmiany VPN na Chiny powinien pomóc w dodaniu opcji odblokowania. Może aktualizacja romu do nowszej wersji też pomoże, nie wiadomo co tam teraz masz zainstalowane.
mrosi Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi