Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,
może pytanie które zadaję jest banalne ale jakie plusy a jakie minusy widzą użytkownicy zmieniający Mi3 na Mi4?
Chodzi o jakość wykonania ,płynność działania , wyświetlacz no i oczywiście aparat ( jest to dla mnie dość ważne).
Czy jest jakaś znacząca różnica miedzy tymi modelami w codziennym użytkowaniu?
Dzięki wielkie za pomoc i radę ;-)
Pozdrawiam.

Posted

Przede wszystkim jak komuś nie leżą kanty to Mi4 ma to lepiej.

Jakość wykonania dyskusyjna. Mi4 będzie się łatwiej rysował bo na ramkę metalową i plastikową obudowę. Aparat lepszy w Mi4 za sprawą kilku funkcji niedostępnych w Mi3. Sama jakość zdjęć jest porównywalna jak się umie je robić.

Wysłane z MI4 W

Posted

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Chyba jednak pozostanę przy swoim mi3...jeżeli nie widać dużych zmian w wersji 4 to chyba narazie nie ma sensu na inwestowanie w ten model. Choć samy wygląda mi4 robi naprawdę super wrażenie i mocno kusi do zakupu.

Posted

Ja się przesiadłem, lepszy stosunek rozmiaru wyświetlacza do rozmiaru całego urządzenia robi w moim przypadku robotę. A przy okazji mogłem oddać synowi trójkę bo mu się bardzo podobała, więc WIN/WIN :)

Posted

A jak oceniasz sam wyświetlacz ( kąty widzenia i kolorystykę ). No i sam aparat czy dostrzegasz dużą różnicę między jednym a drugim modelem?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam :-)

Posted

Jaskrawość kolorów jest wyższa od Mi3. Zresztą samo Xiaomi mówiło na prezentacji o tym wyświetlaczu, że coś tam zakres gamma poszerzyli czy coś. W każdym razie na początku wydaje się jakby to był amoled. Ale po jakimś czasie tego nie widać. 

Kąty widzenia? Haha w IPS?

Posted

To już zgłupiałem :-) w sumie zamiana na mi4 będziemy kosztować z 400 zł... Więc tragedii nie ma :-)

Co znaczy świruje? :-) jakieś mega opóźnienia?

Posted

opóznienia dosyc spore, najpierw jakies jazdy w hongkongu z przemytem iphonów, a dzisiaj info ze:

Przesyłka tymczasowo zatrzymana LEIPZIG - GERMANY

10:16

Posted

W moim przypadku dhl już zaczał działać normlanie co prawda zamówiłem w tamten poniedziałek ale dopiero w ten zostal do mnie telefon wysłany i już jest w polsce

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...