Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem tydzień temu nowego xiaomi A1 4, wersja global, jeszcze na gwarancji.

Dzisiaj wyłączyłem telefon na chwile i po ponownym włączeniu zauważyłem, że system się zaktualizował do Oreo wersja 8.1.0, teraz xiaomi sam się resetuje po ok 5minutach użytkowania.

Dodam, że przed aktualizacja telefon działał poprawnie. Czy da się to jakoś naprawić( naprawić tak, żeby telefon nie stracił gwarancji ), czy lepiej wysłać na gwarancje?

Pozdrawiam!

Opublikowano

@bijcie12345 nic takiego nie występuje po aktualizacji . Coś poszło nie tak . Zrób kopię danych i potem ustawienia fabryczne . To taki najprostszy sposób ale uciążliwy . Może jakaś aplikacja powoduje konflikt po aktualizacji . Nie zauważyłeś jakieś zależności restartowania telefonu . 

Opublikowano (edytowane)

@bijcie12345 Mi a1 posiada partycje A/B . Nie wiem czy po udanym bootowanio po aktualizacji poprzedni rom zostaje podmieniony na ten nowy . Możesz spróbować przełączyć sloty . Jeśli nie wiesz o co chodzi to spróbuj jeszcze raz wgrać rom . Może miflash pomoże . Jak nie to napisz do sklepu i wysyłaj na gwarancję .

Edytowane przez mariusz.ur
  • Thanks 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Po aktualizacji do 8.1 w xiaomi a1 co chwila restartuje się aparat, co 5 sekund znika klawiatura, nie da sie pisać postu, nie idzie wyszukac konaktu z listy osób bo aplikacja też się resetuje. Nie da sie używać telefonu. Restart nie pomaga.Najgorsze że jest miesiąc po gwarancji. Tel. Jest do wyrzucenia nie da się korzystać.

Edytowane przez Michał Bujko
Opublikowano
18 minut temu, Michał Bujko napisał:

Po aktualizacji do 8.1 w xiaomi a1 co chwila restartuje się aparat, co 5 sekund znika klawiatura, nie da sie pisać postu, nie idzie wyszukac konaktu z listy osób bo aplikacja też się resetuje. Nie da sie używać telefonu. Restart nie pomaga.Najgorsze że jest miesiąc po gwarancji. Tel. Jest do wyrzucenia nie da się korzystać.

Zrób kopię swoich danych i przywróć dane fabryczne w pierwszej kolejności