Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Aplikacja Mi Wideo do działania wymaga uprawnień do nawiązywania połączeń telefonicznych i zarządzania nimi. Dla czego aplikacji potrzebne są te uprawnienia?

Zapytanie wynika z tego, że mam obawy przed ewentualnym wykonywaniem przez tą aplikację połączeń, na numery o podwyższonej opłacie.

Opublikowano
15 minut temu, Tuptuśka napisał:

Aplikacja Mi Wideo do działania wymaga uprawnień do nawiązywania połączeń telefonicznych i zarządzania nimi. Dla czego aplikacji potrzebne są te uprawnienia?

Połączenia telefoniczne, to w rozumieniu systemu przesył danych. A ten wymagany jest chociażby do synchronizacji danych z telefonu z Chmurą Xiaomi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tuptuśka napisał:

Zapytanie wynika z tego, że mam obawy przed ewentualnym wykonywaniem przez tą aplikację połączeń, na numery o podwyższonej opłacie.

Nie obawiaj się, używam Miui już dosyć długo i nigdy nic nie nawiązywało jakichkolwiek połączeń, nawet bezpłatnych. Jedyny koszt na jaki możesz być narażony (albo już go poniosłeś) to jednorazowy sms do Chin przy rejestracji twojej kartę sim (numeru telefonu). Chyba to uprawnienie jest niefortunnie nazwane.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli to uprawnienie to jest transfer danych, to czemu nie odtwarza filmów z pamięci telefonu jak zwykły odtwarzacz. Odtwarzacze ze sklepu Google takich uprawnień nie potrzebują. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bolojolo napisał:

Wie ktoś może jak włączyć te uprawnienia z ustawień? Przez przypadek nie zaakceptowałam tego i mam spory problem teraz

Np ustawienia, zainstalowane aplikacje, Mi Wideo i tam masz uprawnienia.

• Thanks 1