Jump to content

Problem z kiepską jakością rozmów

krzycho_85s

Recommended Posts

Witam. Czy jest jakiś sposób na poprawę jakości połączeń w tym chińczyku? Problem objawia się tym, że podczas rozmów nie da się płynnie rozmawiać, słowa są ucinane i ogólnie mam ochotę rozwalić ten pseudo telefon o posadzkę.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

To dziwna sytuacja, oba by były z wadą? U mnie w domu w sumie 3 sztuki Note4 i jajec nie robią, fakt że sama jakość mikrofonu tyłka nie urywa, ale nic nie szarpie nic nie zrywa.

Próbowałeś może w ustawieniach sieci ustawić tylko 3G ?

Sprawdź jeszcze jak w rejestratorze dźwięku jest z jakością nagrywania.

W jakiej sieci te fony chodzą?

Edited by Netoper

To dziwna sytuacja, oba by były z wadą? U mnie w domu w sumie 3 sztuki Note4 i jajec nie robią, fakt że sama jakość mikrofonu tyłka nie urywa, ale nic nie szarpie nic nie zrywa.
Próbowałeś może w ustawieniach sieci ustawić tylko 3G ?
Sprawdź jeszcze jak w rejestratorze dźwięku jest z jakością nagrywania.
W jakiej sieci te fony chodzą?

Najgorzej jest gdy połączenie jest między dwoma rn4 w trybie głosnomowiacym. Podejrzewam, że system redukcji szumów jest zrypany. Tak, ustawiałem na sztywno 3g. Jeden jest w mobile vikings, drugi w T-Mobile. Jakość nagrań przez dyktafon jest jak najbardziej w porządku. Dodam, że nigdy nie udało mi się nawiązać połączenia HD.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Zakładam, że zaktualizowałeś MIUI do najnowszej wersji, więc naciśnij ikonkę słuchawki jakbyś chciał się z kimś połączyć następnie trzy poziome kreski po lewej stronie na dole telefonu przytrzymaj dłużej żeby wywołać menu wybierz "Ustawienia połączeń przychodzących i odznacz jeśli masz zaznaczone dwie pierwsze od góry opcje czyli "Odwróć by wyciszyć" i "Wycisz po podniesieniu". Może to Ci pomoże.

Na górnej krawędzi telefonu wszystkie otwory masz odsłonięte ? Niestety jedne wydania MIUI są lepsze inne gorsze i bardzo często w najnowszych aktualizacjach powielane są błędy, które poprzednio zostały naprawione. Albo przywykniesz do tego albo do nerwosolu :)

Edited by wenazyr