krzycho_85s Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Witam. Czy jest jakiś sposób na poprawę jakości połączeń w tym chińczyku? Problem objawia się tym, że podczas rozmów nie da się płynnie rozmawiać, słowa są ucinane i ogólnie mam ochotę rozwalić ten pseudo telefon o posadzkę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 12 minut temu, krzycho_85s napisał: Problem objawia się tym, że podczas rozmów nie da się płynnie rozmawiać, słowa są ucinane To używany fon i nagle się stało? czy nowy i od początku tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Mam dwa takie same od kwietnia br. Obie nówki. Jeden jest mój a drugi używa moja Mama. Ten problem występuje od nowości w obydwu.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 (edited) To dziwna sytuacja, oba by były z wadą? U mnie w domu w sumie 3 sztuki Note4 i jajec nie robią, fakt że sama jakość mikrofonu tyłka nie urywa, ale nic nie szarpie nic nie zrywa. Próbowałeś może w ustawieniach sieci ustawić tylko 3G ? Sprawdź jeszcze jak w rejestratorze dźwięku jest z jakością nagrywania. W jakiej sieci te fony chodzą? Edited September 1, 2018 by Netoper Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 To dziwna sytuacja, oba by były z wadą? U mnie w domu w sumie 3 sztuki Note4 i jajec nie robią, fakt że sama jakość mikrofonu tyłka nie urywa, ale nic nie szarpie nic nie zrywa. Próbowałeś może w ustawieniach sieci ustawić tylko 3G ? Sprawdź jeszcze jak w rejestratorze dźwięku jest z jakością nagrywania. W jakiej sieci te fony chodzą? Najgorzej jest gdy połączenie jest między dwoma rn4 w trybie głosnomowiacym. Podejrzewam, że system redukcji szumów jest zrypany. Tak, ustawiałem na sztywno 3g. Jeden jest w mobile vikings, drugi w T-Mobile. Jakość nagrań przez dyktafon jest jak najbardziej w porządku. Dodam, że nigdy nie udało mi się nawiązać połączenia HD. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Zakładam, że zaktualizowałeś MIUI do najnowszej wersji, więc naciśnij ikonkę słuchawki jakbyś chciał się z kimś połączyć następnie trzy poziome kreski po lewej stronie na dole telefonu przytrzymaj dłużej żeby wywołać menu wybierz "Ustawienia połączeń przychodzących i odznacz jeśli masz zaznaczone dwie pierwsze od góry opcje czyli "Odwróć by wyciszyć" i "Wycisz po podniesieniu". Może to Ci pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Dzięki, ale mam cały czas te opcje odznaczone. Tak, miui najnowsze. Odnoszę wrażenie, że każde kolejne wydanie miui jest kastrowane z ważnych funkcji. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 (edited) Na górnej krawędzi telefonu wszystkie otwory masz odsłonięte ? Niestety jedne wydania MIUI są lepsze inne gorsze i bardzo często w najnowszych aktualizacjach powielane są błędy, które poprzednio zostały naprawione. Albo przywykniesz do tego albo do nerwosolu Edited September 1, 2018 by wenazyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Otwory odsłonięte. Nie będę już dochodzić gdzie jest wada. Telefony sprzedam i kupię coś "normalnego".Dziękuję za podpowiedzi. Pozdro. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts