Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj kupiłem Boxa i strasznie napaliłem się na obejrzenie całej serii Dragon Ball w 1080. Mam cały materiał na dysku zewnętrznym, podłączam dysk do boxa (dysk ma usb 3.0)i  przez ES explorer widzi całą zawartość. Następnie próbuje otworzyć film MX playerem, kodi z cherryTY i jet problem- obraz raz jest wyświetlany bardzo dobrze a raz zacina się względem dźwięku. Czy jest to problem z odtwarzaczem czy już z samym sprzętem?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zainstaluj jakiś inny odtwarzacz.
Wypróbuj kilka, jakiś zadziała.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Próbowałem z MX Playerem w wersji Pro- zauważyłem że jedne pliki MKV odtwarza bez problemu a w drugich występuje zacinanie. Czy może być to spowodowane winą kodeka albo bitrate? Macie jakieś pomysły? Może to wina kodeka wideo? (w załąćzniku zjecie z włąśiwości trzech filmów- pierwsze dwa z lewej chodzą bez problemu osatni po prawej ma przycięcia

EDIT:

Zauważyłem także że często wyskakuje mi podczas oglądania ten pasek na gorze z informacja o źródle, czym może być to spowodowane

IMG_20180822_104945.jpg

Bez tytułu.png

Edytowane przez Tomoooo
Opublikowano

Po podłączeniu dysku musisz zaczekać około pół godziny na zindeksowanie plików. Tzn na pierwszy indeks, czas zależy od ilości plików i struktury katalogów na dysku. Później, przy ponownym podłączeniu indeksowanie trwa już kilka minut. W czasie indeksowania może zacinać. Być może to jest przyczyną. Jeżeli dysk ma diodę to zaczekaj aż przestanie mrugać po podłączeniu do boxa. Spróbuj też wrzucić film, który zacina na pendrive i odtworzyć bo czasem prądowo USB w boxie może nie wyrabiać i trzeba hdd podłączać przez aktywny hub i to kablem Y. Pamiętaj, że box ma usb 2.0 czyli 500 mA.

Inna sprawa, że ostatni plik ma dźwięk 5.1 i jeśli masz przekazywanie dźwięku przestrzennego do np. amplitunera to może lekko ciąć bo jest bug w sofcie. Mają poprawić, jest na liście do poprawy. Przełącz w ustawieniach boxa dźwięk z "auto" na "PCM" i sprawdź.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...