Madziar Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Dzień dobry, temat pewnie trywialny, ale nie mogę dać sobie rady. Próbuję zgrać zdjęcia z Galerii Mi6 do komputera i niezależnie czy robię to przez kabel USB, czy przerzucam na Google Drive, w docelowej lokalizacji pojawiają się zdjęcia skompresowane (zazwyczaj 200 - 300 kB, gdy oryginały w telefonie mają 3-5 MB). Co ciekawe, gdy wysyłam je z Galerii Gmailem - na skrzynkę docelową przychodzą w pełnej rozdzielczości... Oczywiście mógłbym tak przerzucić wszystkie, ale mam ich ponad 700, więc siedziałbym nad tym cały dzień. Będę wdzięczny za pomoc.
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Heh.. Nie z Galerii, bo w folderze Galerii (w pamięci telefonu) są tylko miniatury. Zdjęcia są w folderze DCIM -> Camera, lub w folderze Pictures.
Madziar Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzięki. Głowy nie dam, ale mały palec już tak, że jak przerzucałem zdjęcia po kablu, to kopiowałem je z folderu Mi6 z katalogu DCIM i stamtąd również skopiowały mi się miniatury. Sprawdzę jeszcze raz po powrocie do domu. Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez Madziar poprawka redakcji posta
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 19 minut temu, dzidexx napisał: Tam zawsze są i były w /DCIM/.thumbnails. W DCIM? Chyba coś Ci się pomyliło... W Galerii, ale nie w folderze DCIM...
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 @dzidexx, w folderze DCIM/Camera nie tworzą się miniatury. A o tym była mowa w pierwszym poście... W DCIM (Digital Camera IMages) nie tworzą się miniatury zdjęć z Camera, a tych, pochodzących z Galerii lub chociażby Zdjęć Google...
Rekomendowane odpowiedzi