Pablo1202 Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 Witam wszystkich. Mam problem nie działa mi czujnik zbliżeniowy przy przyłożeniu telefonu do ucha. Czujnik myślę że jest sprawny na miui 9 działał bezproblemowo. Natomiast na najnowszym miui 10 mam tylko z nim problem. Proszę o pomoc, jest to dość uciążliwa sprawa ponieważ dużo rozmawiam przez telefon i za każdym razem włączają mi się nie potrzebne ustawienia. Wersja systemu najnowsza, twrp najnowsze. Wczoraj wygrywałem oprogramowanie na różne sposoby i nadal nie działa. Przy rozblokowaniu tel czasem pisze na ułamek sekundy że nie mam zasłaniać czujnika zbliżeniowego. Foli na ekranie itp. nie mam, czujnik czysty.
fake4r Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 *#*#6484#*#* spróbuj ponownie skalibrować. Proximity sensor. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Pablo1202 Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 Dziękuję, nocka z głowy czuję będzie.
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 Za Chiny nie wiem jak mam to zrobić, siedziałem do rana i nic nie udało mi się zrobić, czy można prosić o przygotowanie tego pliku do wgrania przez miflash.
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 Ściągnąłem plik rom do fastboot przeniosłem na pulpit ten plik, skąd mam wziąść odpowiednie twrp, nie wystarczy najnowsze ?
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 do wyboru mam boot, recovery, obraz systemu, tylko te trzy
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 zrobiłem nadal czujnik nie działa
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 Zainstalowałem inne twrp i była partycja persist i wgrałem bezpośrednio na nią ten plik persist przez twrp, restart telefonu i nadala czujnik nie działa, teraz flashuje globala przez miflasha.
Pablo1202 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 Zrobiłem, bardzo dziękuję za pomoc.
rynkov Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jak to zrobiłeś, mam to samo plus nie działa rozmowa telefoniczna.
rynkov Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Czyli to nie miui 10 tylko 9 ? Ja się już w tym nie potrafię odnaleźć. Jutro będzie paczka z nowym mikrofonem :/ Proszę podaj linka To to ? xiaomi.eu_multi_MINote3_V9.5.10.0.NCHCNFA_v9-7.1.zip 2018-05-22 1.3 GB Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez rynkov
rynkov Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wgrywam, odbiorę nowy mikrofon , zamontuje i zobaczę co będzie się działo. W drugiej paczce idzie mi mix 2s <3
rynkov Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Ok. Na dwa wątki piszemy ale zaraz wgram xiaomi.eu_multi_MINote3_V9.5.10.0.NCHCNFA_v9-7.1.zip i na tym zostanę. Chciałem coś nowszego stable ale chyba nie ma ?? Chyba ,że się myle? Ty na czym jestes ? Wgranie persist pomogło. Wszystko działa Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez rynkov
JohnyQuiet Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Witam, mój problem dotyczy praktycznie wszystkich sensorów. Sprawę opisywałem już w sekcji komentarzy pod ostatnią aktualizacją. (http://disq.us/p/1uqa3bl). Próbowałem już chyba wszystkiego tj, flash persist.img - przez twrp i miflash, flash globala przez mi flash, niezliczone liczby podejść z reinstallem softów miui.polska, diagnostyka poprzez wersję jądra. Kończą mi się siły witalne, czy to możliwe, że została jeszcze jakaś opcja, której nie zastosowałem? Czy po prostu jestem tym szczęśliwcem, któremu hardware siadł? Jeśli tak, to serwis miui.polska zajmuje się takimi sprawami? Mi już powoli kończy się cierpliwość. Byłbym turbowdzięczny za każdą odpowiedź.
JohnyQuiet Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Mółgbyś podać źródło, z którego pobrać ten rom? + jak puścić flash bez blokowania BL'ra? Wystarczy zrobić to w trybie EDL?
JohnyQuiet Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Okej, rzeczywiście teraz widzę te opcje w MIflash. Spróbuję i się odezwę. Dzięki za zainteresowanie. nie ogarniam - czy to stąd mam pobrać china dev rom? nie widzę tu nigdzie linów do pobrania. : / http://en.miui.com/thread-3489068-1-1.html http://en.miui.com/thread-3511464-1-1.html - ok, z tego co widzę to dla Mi note 3 jest dostępny china dev BETA rom. Warto instalować tego, czy wcześniejszy lepiej? Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez JohnyQuiet
JohnyQuiet Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Okej, spróbowałem z Developer rom. Flashowałem też z wcześniejszymi wersjami, niż to co zamieściłem powyżej, jednak z mizernym efektem. Bez zmian. Jednak jest jeszcze jedna opcja, która nie daje mi spokoju. Kiedy próbuje flashować persist.img z pomocą fastboot - nie mogę tego wykonać ze względu na błąd "FAILED (remote: Partition is write protected)". Jednak próbowałem instalować po prostu z obrazu wrzuconego do pamieci tel w twrp - instalowałem w katalogu persist. Nie pomogło. Może gdyby udał się flash w fastboot w koncu sensory zaczełyby dzialac? czy to bez znaczenia, czy plik jest instalowany z twrp czy fastboot?
seyfer Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 U mnie z kolei denerwująca opcja są notatki lub wyciszenie rozmówcy, które zawsze ku.. włącza się podczas rozmowy. Czujnik sprawdzałem i działa. Próbuję teraz za każdym razem nieco inaczej tel trzymać ale jest to trochę denerwujące.
Rekomendowane odpowiedzi