Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jestem od wczoraj posiadaczem telefonu Xianomi Redmi Note 5 i mam problem z konfiguracją MMS dla sieci Play.

MMS otrzymuję ale nie mogę wysłać, pojawia się komunikat: Nie można wysłać wiadomości, Wiadomość nie zawiera poprawnych odbiorców.

Próbowałam wpisywać samodzielnie numer, dodaję poprzez książkę, ludzika w górnym pr rogu i dalej nic.

Jak to skonfigurować by moc otrzymywać MMS?

Jeżeli będzie potrzebne jeszcze jakieś info to piszcie.Pozdrawiam

Edytowane przez MoniaNoc
nazwa telefonu
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

ja dla odmiany mam komunikat NIE MOZNA WYSŁAĆ WIADOMOŚCI. OSIĄGNIĘTO MAKSYMALNĄ ILOŚĆ NIEWYSŁANYCH WIADOMOŚCI MMS. Problem pojawił się po aktualizacji, przedtem mms wysyłałam i odbierałam normalnie. Idąc za radą pani z PLUSA usunęłam wszystkie wysłane wiadomości, takze te doręczone jak i nie doręczone. Nie pomogło. Ma ktoś wiedzę co z tym zrobić? Masakra jakaś...

Edytowane przez nitkaska
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem i ten sam komunikat,

zainstalowałem "sms & mms search and delete" tą wersję  https://apktada.com/app/com.sbits.smscleaner

próbowałem też inne wersje, nie ma opcji, żeby usunąć tylko MMS-y

Czy ktoś z Was poradził sobie jakoś z tym problemem ?

Opublikowano (edytowane)

Jak wyczyścisz pamięć podręczną to żadne smsy nie znikną. Sprawdzałem przed chwilą na swoim Redmi 6 i Mi Mix 2s.

Miałem kiedyś problem z przychodzącymi i wychodzącymi SMSami i MMSami. Wyczyszczenie pamięci podręcznej pomogło. Wszystko wróciło do normy. 

Edytowane przez Szaju
Opublikowano

"wyczyść pamięć podręczną" robiłem i skutku brak,

jest jeszcze opcja "wyczyść wszystkie dane", ale wtedy chyba polecą smsy w niebyt..