Ahmed69 Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam, dzisiaj zaktualizowałem mojego 4X do najnowszej wersji systemu - 8.7.12 i jak się okazało posiada on MIUI 10, które niezbyt mi się podoba, tzn. interfejs, kolorystyka itp. Stąd też chciałbym się zapytać czy mogę w jakiś sposób powrócić do starszej wersji? Telefon aktualizowałem poprzez ściągnięcie pliku na komputerze i zainstalowaniu go poprzez fastboot. Od niedawna korzystam z Xiaomi, więc prosiłbym o jak najprostsze wytłumaczenie. Z góry dziękuję
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Wróć na stable przez aktualizator albo zainstaluj, jak masz odblokowany bootloader, starszą wersję dev i odznacz opcję automatycznej aktualizacji, byś przypadkiem znowu nie miał potem miui10. zakładam, że masz globala i instalowałeś przez miflash.
Ahmed69 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 4 minuty temu, Orjon napisał: Wróć na stable przez aktualizator albo zainstaluj, jak masz odblokowany bootloader, starszą wersję dev i odznacz opcję automatycznej aktualizacji, byś przypadkiem znowu nie miał potem miui10. zakładam, że masz globala i instalowałeś przez miflash. Aktualizowałem przez Minimal ADB and Fastboot, a mam taką wersję systemu: Mam odblokowany bootloader, pytanie tylko czy przerzucenie się na starszą wersję nie ucegli telefonu, bo czytałem gdzieś o tym
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Aaa, masz xiaomi.eu... to sprawa jest prostsza ściągasz starsze xiaomi.eu i instalujesz poprzez TWRP. Musisz zrobić przedtem wipe (wystarczy data, dalvik i cache). Nie ucegli, na 7.1 antirollbacka nie ma
Ahmed69 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 1 minutę temu, Orjon napisał: Aaa, masz xiaomi.eu... to sprawa jest prostsza ściągasz starsze xiaomi.eu i instalujesz poprzez TWRP. Musisz zrobić przedtem wipe (wystarczy data, dalvik i cache). Nie ucegli, na 7.1 antirollbacka nie ma Dobra, a jeszcze mam pytanie co do uceglenia. Wyczytałem, że aby mieć pewność co do tego właśnie, trzeba sprawdzić to komendą "fastboot getvar anti" w Minimal adb and fastboot i jeżeli będzie tam 3 to znaczy, że można wrócić, a jak będzie 4 to nie, bo się go ucegli. Ja to zrobiłem i wyszło mi z tego takie coś: Czy to prawda, czy raczej ktoś sobie wymyśla?
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Ja mam część mojego nr seryjnego, tak samo jak ty, nic to dla nas nie zmienia, my antirollbacka nie mamy. Google wprowadziło to w androidzie 8.1. na 7.1 tego po prostu nie ma, więc nie ma także jak tego antirollbacka nawet wykorzystać - przynajmniej na razie.
Ahmed69 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 Podczas instalacji muszę robić Wipe? Pytam, bo wcześniej jak aktualizowałem telefon to robiłem bez tego i było dobrze, no i zawsze pliki zostawały
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Musisz, bo to nie aktualizacja, tylko downgrade z nowszej na starszą. Podczas aktualizacji - z starszej na nowszą - nie musisz, podczas downgrade - musisz. Wipe data/dalvik/cache nie czyści plików pamięci wewnętrznej (jeśli czyszczą - to spartolone jest TWRP). Jedynie aplikacje i ustawienia pójdą z dymem.
Ahmed69 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 6 minut temu, Orjon napisał: Musisz, bo to nie aktualizacja, tylko downgrade z nowszej na starszą. Podczas aktualizacji - z starszej na nowszą - nie musisz, podczas downgrade - musisz. Wipe data/dalvik/cache nie czyści plików pamięci wewnętrznej (jeśli czyszczą - to spartolone jest TWRP). Jedynie aplikacje i ustawienia pójdą z dymem. Okej, teraz pytanie które MIUI wybrać, żeby nie trafić znów na 10? https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 To są wersje stable. Ostatnia wersja przed v10 - 8.4.26 - jest tu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/8.4.26/xiaomi.eu_multi_HM4X_8.4.26_v9-7.1.zip/download 1
kamillm Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi