Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wymieniając ekran w xiaomi redmi note 4x musiałem wyciągnąć baterię, ale niechcący ją drasnąłem, w pierwszej chwili myślałem, że w sumie to bardzo delikatnie i chyba nic się nie stało, ale po chwili poczułem specyficzny zapach od baterii i teraz boję się wkładać ją z powrotem. Niestety nie mam jak zrobić zdjęcia bo nie mam zastępczego telefonu, ale postaram się to ładnie opisać. 

draśnięcie jest minimalne na boku zewnętrznej części baterii i lekko widać srebrny środek baterii (dosłownie milimetr)

Jest czego się bać, czy przesadzam i mogę normalnie użytkować baterię?

Zauważyłem, że temat jest w złym dziale, chciałem zmienić, ale nie widzę takiej opcji więc proszę o przeniesienie.

Edytowane przez jakar
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Nezumi napisał:

Jeżeli poczułes swąd to bateria do utylizacji i szukaj nowej. Z bateriami się nie ryzykuje.

Podłączyłem baterię i działa normalnie, ale jutro zamawiam nową, bateria do tego modelu to 30-40zł, nawet jeśli ma być słabsza od oryginalnej to trudno. Niestety jutro bardzo potrzebuje telefonu, a tak jak już pisałem nie mam zastępczego na tą chwilę i będę z nim uważał i trzymał daleko od ciała jak będę mógł, mam nadzieję, że nic się nie stanie.

Edytowane przez jakar
Opublikowano
7 minut temu, jakar napisał:

Podłączyłem baterię i działa normalnie, ale jutro zamawiam nową, bateria do tego modelu to 30-40zł, nawet jeśli ma być słabsza od oryginalnej to trudno. Niestety jutro bardzo potrzebuje telefonu, a tak jak już pisałem nie mam zastępczego na tą chwilę i będę z nim uważał i trzymał daleko od ciała jak będę mógł, mam nadzieję, że nic się nie stanie.

Spore ryzyko, polecam nie ładować i nie obciążać telefonu, używać sms/rozmowa i przy rozmowie raczej krozystałbym z głośnomówiącego. Bateria, nawet lekko zadrapana, może się zachować bardzo nieprzewidywalnie.

Opublikowano
10 godzin temu, Filo301 napisał:

Bateria będzie działać (przez jakiś czas) ale to co się z niej ulatnia jest mocno szkodliwe

Wysłane z MI6

Nowa bateria zamówiona, jeszcze dzisiaj muszę mieć telefon przy sobie, ale jak wrócę około 16-17 od razu wyciągam baterię ze środka i do utylizacji, jeszcze mam pytanie - co dokładnie ulatnia się z baterii?