MaxPrime Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam! Mój szwagier ma problem ze swoim Mi5 który ma zainstalowany ROM Global 9.5.5.0.. Problem jednakże nie pojawił się wraz z aktualizacją ale dużo wcześniej. Chodzi o to, że przy podłączeniu do komputera telefon zaczyna się ładować i nie ma możliwości, aby przełączyć na przesył danych (MTP). W ustawieniach programistycznych widnieje opcja zmiany, lecz klikając na MTP z automatu przerzuca na Ładowanie Telefonu. Nie pomaga również instalacja MiPCSuit ani sterowników USB, debugowanie usb też nie daje efektu. Nie wiem czy nie jest to też wina samego portu usb w telefonie bo kabel praktycznie wypada - jest duży luz ... niemniej jednak telefon ładuje się normalnie.
MaxPrime Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Nic się nie ukazuje, gdyby to było takie proste to bym nie założył tego tematu tylko się ładuje a w powiadomieniach jest PUSTO. Edytowane 6 Lipca 2018 przez MaxPrime
lockerek Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Mialem podobny problem... wystarczylo wyczyscic wejscie usb ile tam sie miesci kurzu to mozna zaskoczyc
MaxPrime Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 Tak sprawdzane było na dwóch laptopach i PC + 4 kable USB-C (Blitzwolf z którego korzystam na Mi6, kablem od Samsunga Galaxy S8, od OP5, no i od Mi5 oczywiście - wszystkie kable sprawne) 15 minut temu, lockerek napisał: Mialem podobny problem... wystarczylo wyczyscic wejscie usb ile tam sie miesci kurzu to mozna zaskoczyc A masz jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie?
lockerek Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) 4 minuty temu, MaxPrime napisał: A masz jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie? Igla i po mału wyciagać bród. U mnie tez kabel nie trzymał sie,ale po wyczysczeniu kabel siedzi sztywno, od razu pojawiło sie QC oraz przesyłanie plików. Edytowane 6 Lipca 2018 przez lockerek 1
MaxPrime Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) @lockerek ziomek masz u mnie i u szwagra zgrzewkę piwa jakie smoki były w porcie USB to szok. Swojego Mi6 też wyczyściłem i kabelek trzyma jak od nowości heh Oczywiście systemowo wszystko działa, można już zmienić na MTP bez problemu. Temat rozwiązany Edytowane 6 Lipca 2018 przez MaxPrime Dopisanie zdania.
Nezumi Opublikowano 7 Lipca 2018 Opublikowano 7 Lipca 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi