Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od ok roku posiadam Redmi Note 4, a od tygodnia praktycznie nie jestem w stanie używać telefonu ponieważ bateria trzyma mi 1-2h max.

Od razu po wyjęciu z ładowania mam 80% i spada średnio 1% na minutę.

Nie wiem czy cokolwiek można zrobić czy zostaje tylko wymiana baterii (jest to w ogóle możliwe? Ona jest wbudowana).

Sprawdzałem i żadna apka nie drenuje baterii zbytnio. Czysciłem cc cleanerem i sprawdzałem avg.

Dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim!

Mam swojego Xiaomi od 27 lutego 2018r. Przez pierwsze miesiące śmigał bez zarzutów, SOT ok 10H przy oglądaniu filmów z ciągle włączonym transferem ,  a przy delikatnym użyciu bateria potrafila wytrzymac i 3 dni. Aktualnie zauważam z dnia na dzien coraz gorsze wyniki. Przy wyłączonych wszystkich aplikacjach, internetu wi fi czy GPS, a włączane sa tylko podczas użycia telefon wytrzymuje niecalą dobę a SOT jest ok 3-4H. Filmów teraz w ogole nie oglądam, jedynie jakis facebook czy przeglądarka.  Czy miał ktoś tak? Dzwoniłem do sklepu w którym go kupiłem, powiedzieli ze przyjmą go na gwarancje, a czas wymiany do 30 dni. Myślicie, że jest sens odesłania go, żeby ją wymienili czy coś?

Opublikowano

Mam na stałe ustawioną sieć 3G Play.

Dzisiaj rano odłączyłam ładowarkę i po kilku minutach pokazało mi już 97% zużycia przez samą sieć.

Nie wiem czy to wina sieci Play, że tak zjada baterię chociaż zasięg mi pokazuje, że mam dobry czy bateria zaczyna po pół roku wariować ?

Zdjęcie jest po wykonanym połączeniu ale pokazuje ile stan sieci się nie zmienił.

Screenshot_2018-07-01-09-59-51-357_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Cześć,

mam Redmi Note 4 około 18-20 miesięcy, generalnie spoko telefon :) Na początku bateria to był mega atut tego telefonu, wszystko prysnęło jakieś 2-3 miesiące temu i straciłem już cierpliwość.
Ekran zaczął strasznie drenować baterię, na oczach spadają procenty. Gdzieś przeczytałem miesiąc temu, że wymiana baterii może nie rozwiązać problemu, ale wówczas nie pociągnąłem tematu dalej i nie mogę tego wątku nigdzie znaleźć. Macie pomysł co to może być? Załączam screeny z wersjami softu i zużyciem baterii przez apki/sprzęt.

Co może być przyczyną tak nagłego pogorszenia się stanu baterii?
Jest sens ją wymieniać?

Screenshot_2018-07-09-21-03-08-123_com.android.settings.pngScreenshot_2018-07-09-21-05-46-101_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2018-07-09-21-05-51-378_com.miui.securitycenter.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W lipcu miałem podobny problem z baterią, która bardzo szybko padała. W...ny na telefon wymieniłem baterię na nową i jak na razie telefon sprawuje się ok. 

Opublikowano

Ja przywracałem telefon do ustawień fabrycznych i problem znikał. Ostatnio tak miałem po aktualizacji miui, pokazywało sygnał sieci 45% najwięcej z listy zasilania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś zna rozwiązanie u mnie także bateria drenuje a temperatura CPU utrzymuje się na ok 60°C nie mam żadnych gier uruchomionych , baterię wymieniłem ale to nie pomogło odinstalowanie Duo także nie mam roota 

Screenshot_2019-01-27-22-22-03-126_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2019-01-27-22-07-13-918_flar2.devcheck.png

• 1 miesiąc temu...