Freskowy Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Witam serdecznie, mam problem z moim Redmi 4x, otóż, budzę się rano a mój kochany telefon postanowił nie działać. Uruchamia się do pomarańczowych kafelek z pięknym chińskim pismem, informującym o tym że : PCBA test:Fail, FAIL-ATA, MMI test FAIL, mmi ata, sensor, audio itd. ta sama impreza. Bootloader odblokowany, instalacja nowego romu przez flashowanie czy TWRP nie zmienia kompletnie nic, wszystko po staremu czyli nie działa. Moim małym marzeniem jest mieć działający telefon, więc proszę o pomoc w skomplikowanym świecie technologii azjatyckiej Pozdrawiam : ))) Ps. Od testowania trybu samolotowego nie działa mi klawisz Vol +, telefon jednak nie potrafi latać Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Freskowy
FromWP Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 4 godziny temu, Freskowy napisał: nie działa mi klawisz Vol +, telefon jednak nie potrafi latać Najprawdopodobniej działa ci aż za bardzo, czyli jest "wciśnięty na stałe". To powoduje uruchomienie chińskiego menu serwisowego przy każdym włączeniu telefonu (to uruchamia kombinacja klawiszy vol+ i power przy włączaniu telefonu).
Freskowy Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Opublikowano 2 Lipca 2018 Użycie odrobiny magii oraz kombinerek i nożyka rozwiązało sprawę z problematycznym przyciskiem, wszystko działa perfekto, dziękuję : ) 1
kamillm Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi