grzywacz8 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam Koledzy Co należy ustawić żeby po wyłączeniu telewizora nie wyłączał się również mibox? Dźwięk mam po hdmi do tv a z niego po optyku do ampli. I jeszcze jack z miboxa bezpośrednio do coaxial w ampli. Co bym nie wybrał za źródło dźwięku w ustawieniach dźwięku miboxa to i tak zawsze po wyłączeniu tv mibox też się wyłącza.
souacz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 CEC sprawdźWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
grzywacz8 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ale na mibox czy na tv? Jak to zrobić? Przy włączonym mi box odpialem kabel hdmi, box niby się wyłączył, ale jak wpiąlem kabel to od razu pojawił się obraz sprzed wypięcia kabla (na netflixie). Tak to ma działać?
souacz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Czyli masz chyba włączone CEC. W ustawieniach MiBoxa szukaj pozycji CEC. Odznacz wszystko. Ja mam MiBoxa podłaczonego do amplitunera przez HDMI a ten do tv. Jak wyłączę tv to na sekundę dźwięk znika ale zaraz pojawia i leci bez problemu. Edytowane 26 Czerwca 2018 przez souacz
Rekomendowane odpowiedzi