Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór :)
chcę połączyć Mi Box'a 4K Ultra HD z myszką HP Touch To Pair. Mi Box myszkę znajduje, kiedy zaczyna parować pojawia się kursor i można nim poruszać po ekranie ale po chwili wyskakuje komunikat, że "Nie udało się sparować" i kursor znika. Tak samo się działo przed i po aktualizacji androida. Co może być powodem i czy jest jakiś sposób aby jednak dało się oba urządzenia sparować ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Opublikowano

U mnie problem inny, sprawdzane już dwie myszki.

Pojawia się kursor chwilę podziała i za chwilę znika, myszka nadal dziś bo np scroolem można pracować noi klikanie w ciemno też działa:-\

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po 2 tygodniach szukania i kombinowania w końcu udało się połączyć myszkę :)
Trafiłam na wpis na techlicious.com, w którym opisane są różne przyczyny, dla których urządzenia nie chcą się sparować.
Idąc punkt po punkcie doszłam do nr 10:

Cytat

10. Move away from a USB 3.0 port. “Interference from USB 3.0 is also possible,” Powell says. Newer laptops, for example, often have the higher-speed USB 3.0 port, so if the connection isn't happening, try pairing your Bluetooth gadgets away from the computer.

i jako, że Mi Boxa nie da się odsunąć od USB 3.0 spróbowałam się pobawić w opcjach programistycznych pozycją Wybierz konfigurację USB i zmieniłam ją z MTP na MIDI.
Po tym zabiegu znowu spróbowałam sparować myszkę - znowu wyskoczył komunikat, że nie udało się sparować, ale parowanie faktycznie się powiodło - kursor został a ja się mogę cieszyć możliwością obsługi Mi Boxa myszką bez kabla :)
Oczywiście potem wróciłam do opcji MTP, próbowałam wyłączać boxa, odpiąć od zasilania i ponownie włączyć, wyłączać/włączać myszkę i ciągle wszystko działa :)
Polecam rozwiązanie wszystkim borykającym się z podobnymi problemami.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...