Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem mój Mi5s 4/128 nie włącza się, jedynie miga czerwona dioda , ekran 0 reakcji nie włącza się .

Udało mi się wejść w menu fastboot ale ekran nie daje żadnej reakcji, rozebrałem kiedyś telefon i czyściłem wszystko bo było w nim pełno kurzu ale niestety po tym zabiegu coś się stało i klops... 

Jakieś pomysły co mogło się stać ? 

Dobra udało mi się jakimś cudem wejść w TWRP przez fastboota i ściągam dane , teraz pozostaje kwestia niedziałającego ekranu...

Edytowane przez cichynswp
Opublikowano

Tak sprawdzałem... 

Wydaje mi się że coś nie tak jest z ekranem :/ udało mi się odzyskać wszystkie dane a ekran się nie podświetla 0 reakcji (dane odzyskiwałem przez bota w TWRP) 

Opublikowano

Właśnie sprawdzałem jeszcze raz rozebrałem wszystko i powpinałem przedmuchałem sprężonym dla pewności i nic... :/ 

Chyba że gdy wypinałem baterię to zrobiłem jakieś przypadkowe zwarcie na płycie głównej ale czy wtedy nie powinna się walić płyta a nie moduł odpowiedzialny za ekran... 

Zastanawiam się nad zakupem nowej taśmy ekranu lub ekranu ale to mogą być niepotrzebnie wydane pieniądze... :/

Opublikowano

Nie wiem czy nie bezpieczniej, byłoby dać fon do serwisu na samą diagnozę, oni mają sprzęt i wiedzą jak dojść do problemu, bo my możemy gdybać. Dla mnie, jeżeli ekran jest czarny, to jest coś albo z taśmą, albo złączem, ale ja też w serwisie z telefonami nie pracuje :P.