Rzark0 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witam. Posiadam Xiaomi redmi 3s w wersji 3/32gb od ponad półtora roku. Nigdy nie było z nim żadnych problemów, lecz miesiąc temu się to zmieniło. Pewnego dnia telefon wyłączył się i nie dawał żadnych oznak życia. Poleżał pod ładowarką ponad 24h i nagle włączył się. Jedyne co pojawiło się to niebieski ekran. Problem trwa do tej pory. Często się wyłącza i muszę czekać z 20 minut żeby znów się włączył. Pojawia się niebieski ekran od razu po zniknięciu loga Xiaomi albo chwilę po wczytaniu głównego ekranu. Do tego jeszcze doszły problemy z zasięgiem, częściej go nie ma niż jest. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu? Może ktoś był w podobnej sytuacji jak ja?
Nezumi Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 próbowałeś przywracanie do fabrycznych? Instalacji innego softu? 1
Rzark0 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 Przywracałem ustawienia do fabrycznych - nie pomogło. Innego softu nie instalowałem, nie wiem jak się do tego zabrać. Mógłbyś podesłać jakiś poradnik i link do softu, który jest najlepszy na mój telefon?
Nezumi Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Rzark0 napisał: Przywracałem ustawienia do fabrycznych - nie pomogło. Innego softu nie instalowałem, nie wiem jak się do tego zabrać. Mógłbyś podesłać jakiś poradnik i link do softu, który jest najlepszy na mój telefon? Musisz znaleźć sobie chwilkę czasu, przewertować dział swojego modelu oraz poradniki na stronie miuipolska.pl (ostatnia pozycja z mojej sygnatury nazwana "Instalacja softu 2016") oraz dział tutoriale i temat o odblokowywaniu Bootloadera. Nie jest to trudne, ale wymaga czasu, aby zrozumieć co się robi, a nie bezmyślnie klikać . 1
Rzark0 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dnia 4.06.2018 o 15:26, Nezumi napisał: Musisz znaleźć sobie chwilkę czasu, przewertować dział swojego modelu oraz poradniki na stronie miuipolska.pl (ostatnia pozycja z mojej sygnatury nazwana "Instalacja softu 2016") oraz dział tutoriale i temat o odblokowywaniu Bootloadera. Nie jest to trudne, ale wymaga czasu, aby zrozumieć co się robi, a nie bezmyślnie klikać . Nadal nic nie pomogło. Dodam, że tylnia klapka lekko odstaje przy guziczkach, może przez to występuje problem?
Nezumi Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 2 minuty temu, Rzark0 napisał: Nadal nic nie pomogło. Dodam, że tylnia klapka lekko odstaje przy guziczkach, może przez to występuje problem? Możesz dać zawsze do serwisu, aby sprawdzili. Klapka jednak odstawać raczej nie powinna.
Rzark0 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Nezumi napisał: Możesz dać zawsze do serwisu, aby sprawdzili. Klapka jednak odstawać raczej nie powinna. Serwis w moim mieście to najwięksi złodzieje, nigdy tam nie pójdę. Może go gdzieś wyślę, jeśli sam nie rozwiąże problemu. Dodam, że wcześniej jak klapka odstawała to nic się z nim nie działo. Masz może jeszcze jakiś pomysł? Aktualnie zatrzymał się na tym i nie mogę go wyłączyć nawet XD Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Rzark0
Nezumi Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Płyta, wyświetlacz, coś musiało paść... Ja mogę polecić 2 serwisy, uczciwe, pewne, szybkie 1. http://micenter.pl/ 2. https://www.miuiservice.pl/
Rzark0 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Dzięki, wyczytałem na necie, że ktoś wrzucił płytę główną do piekarnika i pomogło. Już nagrzewam piekarnik. Dam znać po wszystkim :))))))) Wszystko elegancko już działa. dzięki @Nezumi za okazaną pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Rzark0
Rekomendowane odpowiedzi