Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Problem pojawił się chyba gdy wrzuciłem CUSTOM ROM "czystego" andka na słuchawkę. Teraz gdy przywróciłem ROM MIUI z backup'u po CWM mam problem z połączeniami/sms'ami. Wykryłem że może to być przyczyna błędnego imei, no i faktycznie po wklepaniu *#06# wyskakuje monit o błędnym IMEI.

Da się to naprawić?

Invalid IMEI tylko na drugim Slocie SIM, wszystko inne działa ok. Jak wifi, bt

----------------

Rozwiązanie mojego problemu pochodzi stąd:

[Tools, Tips & Tutorials] [MIUI DEVICE TEAM] MI3 WDCMA & REDMI 1S IMEI UNBRICK (Fix Invalid IMEI)

Edited by eXclusive
Posted (edited)

Cała instrukcja jest w dziale z Ryżem1. Mnie tez się przytrafiła taka rzecz (wywaliło oba) przy zabawie romami, ale wgranie specjalnie przygotowanej starej wersji  romu naprawia imei.

Edited by tas
Posted

Ja mam to samo. Ale i na pudełku i pod baterią jest przecież nadrukowany tylko jeden IMEI, więc wychodzi na to, że urządzenie posiada jeden numer IMEI. Z tego, co wiem, to wiele Chińczyków tak właśnie ma.

Posted

Tylko 1S ma problem z jednym sim bez imei, nie ma na to sposobu by naprawić.

Tak, obydwa sim mają ten sam imei, tylko jak na 1S się coś sypnie to nie naprawisz jak w 1.

Posted

udało mi się uzyskać dostęp do NV w trybie READ, można bez problemu zrobić backup w do pliku .qcn... jednak wciąż poszukuję narzędzia które pomoże mi nadpisać informacje... 

Ja potwierdzam, ja tam mam, ale z drugiej karty SIM też mogę normalnie wykonywać połączenia i wysyłać SMSy.

miałem w ręce drugiego redmi  1s, w normalnie sprawnym telefonie na drugim slocie sim bezproblemu powinno pokazać imei jak wpiszesz *#06#, czy jak wejdziesz do Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Status telefonu -> Status SIM -> powinieneś mieć tylko jedną pozycje o imei.. a u mnie jest rozdział sim 1 i sim 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...