eXclusive Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 (edited) Problem pojawił się chyba gdy wrzuciłem CUSTOM ROM "czystego" andka na słuchawkę. Teraz gdy przywróciłem ROM MIUI z backup'u po CWM mam problem z połączeniami/sms'ami. Wykryłem że może to być przyczyna błędnego imei, no i faktycznie po wklepaniu *#06# wyskakuje monit o błędnym IMEI. Da się to naprawić? Invalid IMEI tylko na drugim Slocie SIM, wszystko inne działa ok. Jak wifi, bt ---------------- Rozwiązanie mojego problemu pochodzi stąd: [Tools, Tips & Tutorials] [MIUI DEVICE TEAM] MI3 WDCMA & REDMI 1S IMEI UNBRICK (Fix Invalid IMEI) Edited September 9, 2014 by eXclusive
tas Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 (edited) Cała instrukcja jest w dziale z Ryżem1. Mnie tez się przytrafiła taka rzecz (wywaliło oba) przy zabawie romami, ale wgranie specjalnie przygotowanej starej wersji romu naprawia imei. Edited August 31, 2014 by tas
eXclusive Posted August 31, 2014 Author Posted August 31, 2014 tylko że tamten wpis dotyczy MTK, o ile flash z romu pod fastboot to nie problem to chyba z aplikacją od imer/sn writer już tak
kemezrp Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Ja mam to samo. Ale i na pudełku i pod baterią jest przecież nadrukowany tylko jeden IMEI, więc wychodzi na to, że urządzenie posiada jeden numer IMEI. Z tego, co wiem, to wiele Chińczyków tak właśnie ma.
eXclusive Posted August 31, 2014 Author Posted August 31, 2014 Czyli moje problemy z połączeniami to wina update do 37? Ktoś może potwierdzić że ma jeden imei na 1 sim a na drugiej "null"?
kemezrp Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Ja potwierdzam, ja tam mam, ale z drugiej karty SIM też mogę normalnie wykonywać połączenia i wysyłać SMSy.
Numb Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Tylko 1S ma problem z jednym sim bez imei, nie ma na to sposobu by naprawić. Tak, obydwa sim mają ten sam imei, tylko jak na 1S się coś sypnie to nie naprawisz jak w 1.
eXclusive Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 udało mi się uzyskać dostęp do NV w trybie READ, można bez problemu zrobić backup w do pliku .qcn... jednak wciąż poszukuję narzędzia które pomoże mi nadpisać informacje... Ja potwierdzam, ja tam mam, ale z drugiej karty SIM też mogę normalnie wykonywać połączenia i wysyłać SMSy. miałem w ręce drugiego redmi 1s, w normalnie sprawnym telefonie na drugim slocie sim bezproblemu powinno pokazać imei jak wpiszesz *#06#, czy jak wejdziesz do Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Status telefonu -> Status SIM -> powinieneś mieć tylko jedną pozycje o imei.. a u mnie jest rozdział sim 1 i sim 2
Pan_Gnief Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Też mam podział na sim1 i sim2, ale w każdym simie nr IMEI jest identyczny Ja i mój 1S
eXclusive Posted September 9, 2014 Author Posted September 9, 2014 (edited) IMEI naprawiony. http://en.miui.com/thread-42678-1-1.html Edited September 9, 2014 by eXclusive
Recommended Posts