tomski19820730 Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Nie mogę za żadne skarby sparować komórki redminote4 snap. Z mibioxem Chcę sterować komórka jak pilotem. Różne apki testowałem i nic. Nawet mi pilot wydaje mi się ,że leci po irda. Chociaż to dziwne bo wydaje mi się ,że mibox3 nie ma irdy. Nie wiem o co chodzi. Nie jestem laikiem
iborkim Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Nie mogę za żadne skarby sparować komórki redminote4 snap. Z mibioxem Chcę sterować komórka jak pilotem. Różne apki testowałem i nic. Nawet mi pilot wydaje mi się ,że leci po irda. Chociaż to dziwne bo wydaje mi się ,że mibox3 nie ma irdy. Nie wiem o co chodzi. Nie jestem laikiemPodczerwień w miboxie jest, mi działała apka od Google ,,Android TV Remote Control".
tomski19820730 Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Opublikowano 3 Maja 2018 Nie mogę właśnie sparować przez tą apkę. Widzi ale nie łączy
Rygiel Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Android TV Remote Control działa po WIFI a nie irde czy bluetooth.
souacz Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Dnia 4.05.2018 o 00:14, tomski19820730 napisał: Nie mogę właśnie sparować przez tą apkę. Widzi ale nie łączy Okienko z kodem do parowania na TV pokazuje się?
tomski19820730 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 1 hour ago, souacz said: Okienko z kodem do parowania na TV pokazuje się? Nic nie pokazuje. I próbowałem po bluetooth i po wifi. Po wifi widzi na apce w komórce ale nie chce polaczyc. A żadnego kodu nie pokazuje na tv. Żadną apką nie mogę się połączyć. Co najwyżej po irdzie w mipilot.
souacz Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) A zainstaluj pilota do Kodi i sprawdź czy Ci działa (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore&hl=pl) bo może jakiś problem z firewallem w wifi. Jak zainstalujesz to musisz zezwolić na sterowanie w ustawieniach Kodi, musisz chyba ręcznie wpisać IP i port (najlepiej 80 lub 8080) Edytowane 5 Maja 2018 przez souacz
tomski19820730 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 17 hours ago, souacz said: A zainstaluj pilota do Kodi i sprawdź czy Ci działa (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore&hl=pl) bo może jakiś problem z firewallem w wifi. Jak zainstalujesz to musisz zezwolić na sterowanie w ustawieniach Kodi, musisz chyba ręcznie wpisać IP i port (najlepiej 80 lub 8080) Ok. Dziękuje za radę. W godzinach wieczornych sprawdzę i zobaczę czy się uda
tomski19820730 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 On 5.05.2018 at 7:56 PM, souacz said: A zainstaluj pilota do Kodi i sprawdź czy Ci działa (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore&hl=pl) bo może jakiś problem z firewallem w wifi. Jak zainstalujesz to musisz zezwolić na sterowanie w ustawieniach Kodi, musisz chyba ręcznie wpisać IP i port (najlepiej 80 lub 8080) Hmmm...powiem...d...pa Też nie widzi a wszystko ustawiłem. Może podpowiem,że mam internet z UPC.
souacz Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Ciekawostka, tak jakby router miał włączone jakieś bardzo restrykcyjne zabezpieczenia. Zadzwoń może do UPC, pewno pomogą bo samemu lepiej nie eksperymentować z ustawieniami routera, oczywiście jeśli używasz ich firmowego Edytowane 6 Maja 2018 przez souacz
tomski19820730 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Opublikowano 7 Maja 2018 21 hours ago, souacz said: Ciekawostka, tak jakby router miał włączone jakieś bardzo restrykcyjne zabezpieczenia. Zadzwoń może do UPC, pewno pomogą bo samemu lepiej nie eksperymentować z ustawieniami routera, oczywiście jeśli używasz ich firmowego Hmm... Dziękuje,że chcesz mi pomóc ,kurcze tylko nie wiem jaka blokada mogłaby być... Ogólnie jestem w miarę ogarnięty ale to mnie przerasta? Nawet nie wiem o co na infolinii pytać...nigdy z niczym nie miałem problemu z parowaniem...
souacz Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Przyszła mi głupia myśl do głowy bo kiedyś tak rozwiązałem podobny problem (brak praw do zdalnego zapisu na dysku podłączonym do routera). Zrestartuj router i MiBoxa... Jak to nie pomoże to wyłącz na chwilę zabezpieczenia w routerze (NAT Firewall etc.) i sprawdź czy da się sparować. Edytowane 7 Maja 2018 przez souacz
Rekomendowane odpowiedzi