Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę za żadne skarby sparować komórki redminote4 snap. Z mibioxem

Chcę sterować komórka jak pilotem. Różne apki testowałem i nic. 

Nawet mi pilot wydaje mi się ,że leci po irda. Chociaż to dziwne bo wydaje mi się ,że mibox3 nie ma irdy. 

Nie wiem o co chodzi. Nie jestem laikiem

Opublikowano
Nie mogę za żadne skarby sparować komórki redminote4 snap. Z mibioxem
Chcę sterować komórka jak pilotem. Różne apki testowałem i nic. 
Nawet mi pilot wydaje mi się ,że leci po irda. Chociaż to dziwne bo wydaje mi się ,że mibox3 nie ma irdy. 
Nie wiem o co chodzi. Nie jestem laikiem
Podczerwień w miboxie jest, mi działała apka od Google ,,Android TV Remote Control".
Opublikowano
Dnia 4.05.2018 o 00:14, tomski19820730 napisał:

Nie mogę właśnie sparować przez tą apkę. 

Widzi ale nie łączy

Okienko z kodem do parowania na TV pokazuje się?

Opublikowano
1 hour ago, souacz said:

Okienko z kodem do parowania na TV pokazuje się?

Nic nie pokazuje. I próbowałem po bluetooth i po wifi. Po wifi widzi na apce w komórce ale nie chce polaczyc. A żadnego kodu nie pokazuje na tv.

Żadną apką nie mogę się połączyć. Co najwyżej po irdzie w mipilot.

Opublikowano
17 hours ago, souacz said:

A zainstaluj pilota do Kodi i sprawdź czy Ci działa (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore&hl=pl) bo może jakiś problem z firewallem w wifi. Jak zainstalujesz to musisz zezwolić na sterowanie w ustawieniach Kodi, musisz chyba ręcznie wpisać IP i port (najlepiej 80 lub 8080)

Ok. Dziękuje za radę. W godzinach wieczornych sprawdzę i zobaczę czy się uda

Opublikowano
On 5.05.2018 at 7:56 PM, souacz said:

A zainstaluj pilota do Kodi i sprawdź czy Ci działa (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore&hl=pl) bo może jakiś problem z firewallem w wifi. Jak zainstalujesz to musisz zezwolić na sterowanie w ustawieniach Kodi, musisz chyba ręcznie wpisać IP i port (najlepiej 80 lub 8080)

Hmmm...powiem...d...pa

Też nie widzi a wszystko ustawiłem.

Może podpowiem,że mam internet z UPC. 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka, tak jakby router miał włączone jakieś bardzo restrykcyjne zabezpieczenia. Zadzwoń może do UPC, pewno pomogą bo samemu lepiej nie eksperymentować z ustawieniami routera, oczywiście jeśli używasz ich firmowego

Edytowane przez souacz
Opublikowano
21 hours ago, souacz said:

Ciekawostka, tak jakby router miał włączone jakieś bardzo restrykcyjne zabezpieczenia. Zadzwoń może do UPC, pewno pomogą bo samemu lepiej nie eksperymentować z ustawieniami routera, oczywiście jeśli używasz ich firmowego

Hmm... Dziękuje,że chcesz mi pomóc ,kurcze tylko nie wiem jaka blokada mogłaby być... Ogólnie jestem w miarę ogarnięty ale to mnie przerasta? Nawet nie wiem o co na infolinii pytać...nigdy z niczym nie miałem problemu z parowaniem...

Opublikowano (edytowane)

Przyszła mi głupia myśl do głowy bo kiedyś tak rozwiązałem podobny problem (brak praw do zdalnego zapisu na dysku podłączonym do routera). Zrestartuj router i MiBoxa...

Jak to nie pomoże to wyłącz na chwilę zabezpieczenia w routerze (NAT Firewall etc.) i sprawdź czy da się sparować.

Edytowane przez souacz
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...