Stachu55 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Witam, mam problem z aparatem, w ogóle nie łapie ostrości oraz widoczne są czarne plamy. Próbowałem przedmuchać sprężonym powietrzem ale nic to nie dało. Co mógłbym spróbować z tym zrobić? w załączniku zdjecie jak to wyglada
gawllo Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 No pewnie jakieś brudy i dlatego nie łapie ostrości. Do wymiany moduł kamery. Nic nie poradzisz.
Moreee Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Od nowości tak masz? Sprężonego powietrza ? Mam nadzieję, że nie ze sprężarki Jedynie czego się używa to podobnego sprężonego co do komputerów bo można luty poodrywać.
gawllo Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Teraz sobie przypomniałem ze w redmi note 4 normalnie był dostęp do soczewki i w tym tak patrze też będzie swobodny dostęp , jeżeli nie boisz się go otwierać to zrób to i wyczyść kamerę albo daj do serwisu niech wyczyszczą. Tam nawet nie ma jak wpuścić powietrza. Bardzo łatwo się go otwiera Tak jak redmi 4x albo note 4, plus śrubki
Moreee Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Bardzo łatwo to się może kolega gwarancji tak pozbyć jak ją ma to bym skorzystał
Stachu55 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Taki już kupiłem miało być ok a nie jest, gwarancji nie ma, bo prawdopodobne jest po zalaniu. Oczywiście go rozebrałem i tam próbowałem czyścić ale nic to nie dało, chyba że mówimy o rozbieraniu obiektywu. Chwilowo się podałem bo okazało się że nie działa więcej rzeczy, między innymi: głośniki, mikrofon. I tu pojawia się pytanie, jest sens wymieniać te moduły czy może to być wina płyty głównej?
Stachu55 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Dokładnie tak, ale mam problem ze zwrotem, więc jeśli by to było możliwe to wolał bym naprawić
Rekomendowane odpowiedzi