Zgred Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Od jakiegoś czasu na włączonych danych komórkowych i wyłączonym wifi aplikacje w tle nie pobierają danych z internetu, np nie dostaję powiadomień z x-kom, nie sprawdza się poczta k-9 itd itp. Wystarczy, że włączę wifi i wtedy hurtem dostaję serię powiadomień. Aplikacje te nie mają zablokowanych danych komórkowych, jak są na pierwszym planie, to pobierają dane.Nie jestem pewien czy tak jest od aktualizacji na 9.2.4, czy np przekombinowałem blokując jakąś aplikację systemową. Przejrzałem już wszystkie opcje i nic nie pomaga Macie może jakiś pomysł?
piotrino Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 A jaką masz aktualnie wgraną aktualizację? Wgraj najnowszą 9.5.4.0. Może tylko gdzieś Tobie blokuje....Tylko pytanie gdzie...Jak będę miał czas to sprawdzę u siebie w opcjach telefonu....
Zgred Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 A jaką masz aktualnie wgraną aktualizację? Wgraj najnowszą 9.5.4.0.Planuję wgrać 9.5.4, powiadomienie o aktualizacji mam już od kilku dni, ale na razie czekam na raporty pionierów, czy są jakieś problemy po aktualizacji
przeeemek Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Na redmi 5 plus aktualizacja nic nie popsuła. A jeśli aplikacja nie chce pobierać danych to spróbuj dodać ją do autostartu lub poszukaj opcji oszczedzania użycia danych - ma to każda aplikacja. Jeszcze może być jakieś oszczędzanie baterii, które wyłącza dane komorkowe w tle.
Zgred Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Na redmi 5 plus aktualizacja nic nie popsuła. A jeśli aplikacja nie chce pobierać danych to spróbuj dodać ją do autostartu lub poszukaj opcji oszczedzania użycia danych - ma to każda aplikacja. Jeszcze może być jakieś oszczędzanie baterii, które wyłącza dane komorkowe w tle.To że aplikacja jest w autostarcie, a nawet uruchomiona w tle z kłódeczką, nie pomaga. Dane komórkowe działają tylko na pierwszym planie Problem pojawił się jednocześnie dla wszystkich aplikacji, systemowych też, czyli to jakieś ustawienie globalne, albo jakaś usługa ststemowa.Z aktualizacją poczekam jeszcze kilka dni nie mam zaufania do nowości.
Rekomendowane odpowiedzi