skubi07 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jakiś czas już nie miałem xiaomi więc trochę mnie ominęło co tu u Chińczyków się dzieje i trochę jestem w szoku. Nie potrafię nic z tego ogarnąć. Z góry przepraszam jeśli było milion razy, ale czytam te posty i już sam zglupialem Ale do rzeczy. Chcę kupić 5 plusa, wiem że muszę mieć raczej wersję global (naklejka na pudle, karton bez krzaczkow, europejska ładowarka i lte b20) tylko co teraz jeśli chce wgrać xiaomi.eu? Na pewno odblokować bootloader. Tylko czy na takim globalu zrobię to bez problemów? Bez żadnych testpointow tylko jak człowiek połączyć telefon z kontem i przez miunlock? Następnie obstawiam ze będzie wgranie twrp i wgranie samego romu. Tylko pytanie czy dobrze mysle? Im więcej czytam tym bardziej się gubię z wersjami dev china, jakies kombinacje i inne takie rzeczy. W jakiej kolejności co i jak musiał bym zrobic?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jeśli przyjdzie normalna wersja global to wgrywasz global dev (stable nie zadziała raczej) i odblokowujesz przez miunlock tak jak zwykle. Potem TWRP i ROM jak zwykle.
mrosi Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi