Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, mulat napisał(a):

@active87 dziala bez zmian, poczytaj posty. Niekotrzy mają problemy z ustawieniami, może znajdziesz rozwiązanie. 

Dobra po kilku godzinach prób się udało, czy jest szansa by dostępne były jedynie te polskie stacje ? 

Edytowane przez active87
Opublikowano
11 godzin temu, mulat napisał(a):

Możesz dodać do ulubionych tylko polskie. 

Tak też zrobiłem ale zależało mi na automatyce i uruchamianie radia z przycisku , a klikając na głównym ekranie mimo dodania do ulubionych polskich stacji dając następna przerzuca na chińskie 

Opublikowano

@active87musiał byś dodać wpis przekierowujacy do swojego routera a nie każdy sprzęt to wspiera. Kiedyś można było stworzyć akcje do uruchamiają poszczególnych stacji, może to będzie rozwiązaniem?

Ja nie słucham radia w ogóle, więc wypadłem z konfiguracji aplikacji. Kilka rzeczy się zmieniło wraz z aktualizacjami.

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam na dzień 27.09.2024
Działają ustawienia w aplikacji Hosts Go podane w artykule tzn:

IP adress: 130.162.33.218
Domain: api.ximalaya.com

Ale moje obserwacje:
Na drugim telefonie (Huawei Y6 2019) mimo wprowadzenia tych ustawień nie otwiera się "testowa" strona w przeglądarce (http://api.ximalaya.com)
Zaobserwowałem również że radio działa na wersji Mi Home 6.1.702 
Być może coś nie tak u mnie i wprowadzi to kogoś w błąd ale wolę napisać jakby u kogoś również nie działało, bo warto sprawdzić na innej wersji Mi Home.

Edit:
na telefonie głównym mam aplikację Mi Home w wersji 9.8.700.8165
po dodaniu przez HOSTS Go na starym telefonie stacji radiowych pojawiły się one i w tej wersji Mi Home i działają. Czyli w moim przypadku nie dało dodać się stacji z aplikacji wersja 9 tylko z aplikacji wersja 6.1.702 a po dodaniu są już w wersji 9.8.700...

Edytowane przez Wizjer Kifarek
  • 1 rok później...
Opublikowano

@mulat   cześć :)  od gdzieś może 10 dni niektóre stacje mi nie działają, chyba chodzi o polskie Radio Zet, Chill Zet, Muzo FM te które mam w ulubionych, mam dodane czeskie Radio Krokodyl te akurat działa zawsze.

Czy może stwierdziłeś jakieś problemy ostatnio? może restart maszyny by się przydał?
W tej chwili np. to jest 5.03 godz 16.20 sprawdziłem Radio Zet, Chill Zet, Muzo FM  te nie grają.

Opublikowano (edytowane)

@kris68 jeżeli możesz na telefonie zainstalować Hosts Go to powinno działać. Cały projekt jest w pełni zautomatyzowany, dlatego nikt nie pisze bo większość czasu wszystko gra.

Po ostatniej aktualizacji obrazów coś nie poszło, już poprawiłem. Status stacji można sprawdzić na głównej stronie projektu.

Edytowane przez mulat