xgabrys Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witajcie, Mam problem z instalacją ROMu Xiaomi EU Posiadam telefon Xiaomi note 5A 2/16 wersja global zakupiona w GearBest. Mam od chinczyków zgodę na zmiane ROMu, Zaisntalowalem TWRP dla tego modelu, Nie wywalilo błędu podczas instalacji ROMu ale po resecie telefon się nie włączył, a komputer go nie wykrywał. Udało mi się go przywrócić do wersji DEV ROM CHiNA. Czy ktoś może poprowadzić za rękę podczas instalacji tego ROMU? Telefon należy do żony i trochę jęczy z powodu zmiany języka na ENG. Czy jest możliwość istalacji poprzez MiFlasha ROMu Global?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Zainstalowałes zły ROM. Wersja 2/16 to Redmi Note 5A LITE i taki ROM musisz zainstalować przez TWRP. Niestety tutaj sporo osób się myli i instaluje ROM mocniejszy mimo faktu że nie będzie działać.. A TWRP nie wywali błędu bo jest chyba taki sam dla ugg i ugglite. // edit - jest różny Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Orjon
xgabrys Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Dzięki za szybką odpowiedź. Wesołego jajka btw. W domu mam armagedon bo żona chodzi w kurwiona i mam zakaz picia % dziś bo mam wrócić do domu i to ogarnąć. Przy próbie wgrywania ugglite wyskakuje mi błąd podczas próby wgranie softu ale możliwe że powodem był zły ROM. Błagam napisz mi krok po kroku skąd gdzie i co mam pobrać i jak przeprowadzić instalacje. To moja pierwsza instalują ROMu i jestem w czarnej d*pie
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 https://eu.dl.twrp.me/ugglite/twrp-3.2.1-0-ugglite.img.htmlStąd TWRP.ROM ze https://miuipolska.pl/downloadRedmi Note 5A LITE
xgabrys Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Nie chciałbym za bardzo cię wykorzystać ale czy możesz mi napisać kolejność działań ?? Jaka kolejność komend i kiedy coś konkretnie swipe itp. mam wrażenie że coś źle robię
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Tel w fastboot. Plik TWRP w katalogu gdzie jest ADB.fastboot devices - aby sprawdzić czy wykrywafastboot flash recovery twojplik.img - oczywiście nazwa tego TWRPfastboot boot twojplik.imgPotem jak pojawi się info o niezmodyfikowanej partycji systemowej przesuwasz suwak. Przechodzisz do menu Wipe > Format Data > wpisujesz yes i potwierdzasz. Jeśli będzie błąd to cofasz się dotykowymi przyciskami do głównego menu, robisz Reboot > Recovery i tel powinien się znowu w TWRP odpalić (jak nie to wszystkie 3 przyciski). Wykonujesz ponownie ta czynność, jak się uda to potem instalujesz ROM i po pomyślnej instalacji Reboot System. Na końcu pojawi się info o możliwości instalacji apki TWRP, pewnie żony to nie interesuje więc wybierasz Do Not Install. Tel odpali się na Eu.
xgabrys Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jestes wielki. Telefon odpalił a ja odpaliłem już drinka. Jeszcze raz dzięki za pomoc ad hoc 1
Rekomendowane odpowiedzi