Problemy techniczne
31 topics in this forum
-
- 1 reply
- 5.2k views
witam, problem polega na tym że zaden z komputerów nie rozpoznaje mojego telefonu a co za tym idzie nie mogę zgrac zdjęc etc. przełączałem za zgrywanie zdjęc w tel. włączałem debugowanie, sciągałem różne sterowniki i nic.... menadżer urządzeń widzi unknown devices i jest wykrzyknik..nie wiem jak zainstalowac poprawnie? nie mam pojęcia o co tu biega...win 7 krzyczy że podłączone urządzenie ma awarię i nie może go zainstalowac a menadżer urządzeń mówi że nie są potrzebne sterowniki i że te są właściwe i nie chce innych....taka głupota a nigdy się z tym nie spotkałem ..zawsze podłączałem i zgrywałem jak z dysku usb a tu zonk....może ktoś pomoże..mój serwisant na urlopie…
Last reply by kumarsaha, -
-
- 0 replies
- 1.5k views
Witam, chciałabym prosić o pomoc z ikonami emoji w moim telefonie (Xiaomi redmi note 5a prime). Mianowicie, ostatnio zauważyłam, że w moim telefonie zmieniły się ikony emoji. Wcześniej miałam typowe emoji google a ostatnio zmieniły się one na inne. Nie miałabym z tym problemu gdyby nie jeden haczyk - gdy piszę tymi "nowymi" ikonami w klawiaturze w miejscu przenaczonym do pisania tekstu wyświetlają się te ikony "google'owe". Dodałam załącznik jak to wygląda. Mam nadzieję, że napisałam to dość przejrzyście i, że ktoś mi pomoże w rozwiązaniu problemu. Z góry dziękuję.
Last reply by klariqq, -
- 1 reply
- 624 views
Witam Podczas spaceru po górach upadł mi telefon i zbił się ekran. Oddałem telefon do serwisu, gdzie zamontowano zamiennik. Po montażu nowego ekranu, telefon zaczął zachowywać się tak, jakby ktoś go non stop dotykał i naciskał, przez co włączały się losowe aplikacje, kasowały maile itd. Ponieważ za czasów (całego czy nawet pękniętego) oryginalnego ekranu czegoś takiego nie było, oddałem ekran na reklamację. Serwis reklamację uznał i drugi raz zamontował nowy ekran, jednak to problemu nie rozwiązało. Sytuacja jest o tyle ciekawa, że te dociskania ekranu pojawiają się (w 99% przypadków) podczas jazdy samochodem, tj. gdy trzymam telefon na uchwycie do nawigacji, gd…
Last reply by mariusz.ur, -
- 7 replies
- 729 views
Wczoraj do telefonu mamy wlozylem kartę sim i po wyciągnięciu jej zniknęły wszystkie zdjecia z tamtego telefonu. Pomocy nie wiem co robić . Zdjęcia są bardzo wazne .
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 647 views
Witam próbuje przywrócić ustawienia fabryczne ale utknęło na "sprawdzam dostępność aktualizacji..." i ni chu chu dalej nie mam pojęcia co zrobić tel to redmi note 5A prime a jak zaczyna się proces po włączeniu telefonu to widnieje ze to miui 11
Last reply by Misieslav, -
- 0 replies
- 703 views
Witam. Mam problem. Wymieniłem LCD i po wymianie niby wszystko działa ale zamiast wpisywanych ciągu cyfr mam tak Qw3456ui90. Coś dotknąłem (taśmę?), uszkodzone LCD? Błąd systemowy w związku z nie oryginalnym LCD i zrobić reset systemu?
Last reply by darer77, -
- 0 replies
- 1.1k views
Miałam problem z połączeniem z wifi w telefonie, nie dało się jej włączyć, więc wyłączyłam telefon. Kiedy chciałam go załączyć to nie reagował na przyciski. Próbowałam też przyciskać Vol - i przycisk włączania i podobnie Vol +, ale żadnej reakcji. Po podłączeniu do ładowarki normalnie świeci się dioda ładowania. Próbowałam go naładować. Ładowałam przez noc i rano dioda zgasła, czyli się naładował, ale i tak nie reaguje na przyciski i nie da się włączyć. Po podłączeniu do komputera, wykrywa go, ale jako pusty folder i nie da się nic do niego skopiować. Próbowałam "Znajdź urządzenie" za pomocą mi band 3 i działa. Telefon dzwoni. Mi band jest też niby poł…
Last reply by Kasia9921, -
- 0 replies
- 1.5k views
Mianowicie po.wymianie gniazda ładowania telefonu nie ładuje się z ładowarki samochodowej ani z power banku. Inne telefony działają bez zarzutu na tych samych urządzeniach.
Last reply by Aspi118#, -
- 1 reply
- 993 views
Witam Po dłuższej rozmowie lub braku zasięgu (ok 2 min lub więcej) telefon nie przywraca połączenia internetowego. Trzeba wyłączyć pakiety danych i włączyć ponownie. Wtedy internet zaczyna działać. Powyższe problemy występują tylko na połączeniach pakietowych, przy wifi wszystko działa prawidłowo. Wykonane czynności: - zmiana w ustawieniach karty sim z której dostarczany jest internet - podmiana kart sim w gnieździe telefonu - przywrócenie ustawień fabrycznych (także bez opcji kopii zapasowej, wszystko "od nowa") Po wysłaniu na serwis gwarancyjny została wymieniona płyta główna ale problem dalej jest. Wg serwisu problem jest softem ale w tym kieru…
Last reply by matibu, -
- 0 replies
- 806 views
Czołem Mam problem z Redmi Note 5A, który polega na tym, że telefon się wyłącza przy 50-70% naładowania baterii i stwierdza, że jest rozładowany. Z telefonem wcześniej nie było problemów, ale postanowiłem go sprzedać, więc przywróciłem ustawienia fabryczne. Potem się rozmysliłem i oddałem go rodzinie, ale po ponownej konfiguracji zaczął działać tak jak wyżej opisałem. Wcześniej nie było z nim żadnego problemu, pracuje na oryginalnym sofcie "sklepowym" z polskiej dystrybucji. Nie chcę na razie jakoś mocno w niego ingerować, bo jest jeszcze na gwarancji, więc w ostateczności oddam go do serwisu, ale może ktoś spotkał się z takim problemem i rozwiązanie jest trywi…
Last reply by MariuSzzzz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Problem wygląda następująco. Telefon został utopiony. Po wysuszeniu się włączył. Działał 3 godziny. Po czym padł. Telefon rozebrałem w drobny mak. Był suchy. Telefon idzie włączyć ale niestety pokazuje się bateria i się wyłącza. Jak to wygląda można zobaczyć na filmiku https://youtu.be/pBXPH43Mc8c może ktoś ma jakiś pomysł? Dodam że bateria wykazuje napięcie 4.2v
Last reply by Bar.Tek, -
- 0 replies
- 1.1k views
Tak jak w temacie nie można połączyć się z telewizorem a dokładnie marki lg. Po znalezieniu telewizora łączy się i po 5 sek odłącza
Last reply by Miczuq, -
- 3 replies
- 1.9k views
Część, otóż mam problem taki że wczytuje mi kartę SIM imei wszystko widać ale jest brak usług próbowałem wszystkiego zmiany z LTE na 3g ale nic nie pomaga nawet bootloadera nie mogę odblokować bo potrzebuje danych komórkowych do tego podsyłam screena może znacie problem jak go rozwiazać
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 2.5k views
Witam od wczoraj mam problemy z uporczywym paskiem nawigacji. Problem polega na tym, że wcześniej np podczas oglądania filmów kiedy przekręcałem ekran pasek znikał i było wszystko dobrze. Teraz pasek przekręca się razem z ekranem i przeszkadza z boku tak jak widać na ss.Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Dodam tylko, że wolałbym nie przechodzić na gesty oraz, że nic nie zmieniałem w ustawieniach a tryb pełnoekranowy mam włączony dla przeglądarki. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Scar1432, -
- 1 reply
- 1.4k views
Dzień dobry, Mam taki problem z tym telefonem że podczas rozmowy (nie wiem jak ale..) zawieszam rozmowę. Chyba ekran się odblokowuje i polikiem jakoś wciska zawieszenie. Jak tego problemu się pozbyć ?
Last reply by muzior, -
- 0 replies
- 1.6k views
telefon nowy, ma niecałe dwa miesiące. Na początku z mmsami nie było problemu. Jakiś czas temu przestałam móc tak wysyłać, jak i odbierać mmsy. W PLUSIE w którym mam abonament wydaje się wszstko być w porządku, aparat telefoniczny został skonfigurowany, wszystko wpisane jest jak trzeba. Momen gdy problem się pojawił pojawił się, gdy wysyłałam jedno zdjęcie do bardzo wielu osób (chyba ponad 20). Pierwsze zdjęcia udało się wysłałać normalnie, po kilkunastu telefon zastrajkował. Pojawiał się komunikat: "Nie można wysłać wiadomości. Osiągnięto maksymalną ilość niewysłanych wiadomości mms". Za radą pana z obsługi PLUSa usunęłam wszystkie zdjęcia, te wysłane z powodzeni…
Last reply by nitkaska, -
- 0 replies
- 1.5k views
Po dwóch tygodniach od zakupu przestał działać przedni aparat. Po pierwszej reklamacji pomogła aktualizacja oprogramowania, ale na krótko. Po 3 dniach znowu przestał działać. Druga reklamacja trwała 4 tygodnie i telefon nie został naprawiony. Napisali że telefon jest krzywy i nie podlega naprawie gwarancyjnej. Telefonu nie nosiłam w kieszeni tylko w torebce, więc skąd to zakrzywienie po niespełna miesiącu użytkowania. Kiedy zażądałam dokumentacji z serwisu przysłali mi to zdjęcie.
Last reply by Magala, -
- 4 replies
- 1.4k views
Hej, Kupiłem dzisiaj nowego Redmi Note 5 i zauważyłem problem dotyczący słuchawek. Ikona słuchawek bardzo często znika, wystarczy lekko ruszyć wejściem słuchawkowym i się rozłączają. Ponadto, czasami wg telefon nie zaskakuje i nie widzi słuchawek. Można coś z tym zrobić? Czy jednodniowy telefon już musi iść do serwisu? :/
Last reply by Publius, -
- 10 replies
- 2.1k views
Dzień dobry, po szybkim przywitaniu chciałbym przedstawić swój problem. Przed weekendem zaktualizowałem MIUI do wersji 9.5 Global (9.5.9.0 NDFMIFA). Po aktualizacji ikona siły sygnału zmieniła się na "brak sygnału" (symbol "X" na słupkach zasięgu). Przy próbie wykonania połączenia otrzymuję komunikat "nie zarejestrowano w sieci". Próbowałem zmieniać kartę SIM, zmieniać slot karty, niestety bez rezultatów. Na zagranicznych forach nie znalazłem jednoznacznego rozwiązania, jedyne zapobiegawcze, to przełączenie preferowanego typu sieci na 2G. Clean wipe z poziomu Recovery Mode też nie rozwiązał problemu, chciałem spróbować wykonać downgrade, niestety strona z oficjal…
Last reply by aromat, -
- 3 replies
- 2.1k views
Witam. Jest gdzieś w xiaomi opcja żeby wyłączyć system odszumiania mikrofonu? Jeżeli chodzi o rozmowy to wszystko działa bardzo dobrze. Problem pojawia się wtedy, gdy próbuję nagrać snapa np. muzykę która gra dosyć głośno. Telefon wtedy próbuję mi tą muzykę odszumić i w efekcie wychodzi tak jak by muzyka grała sobie pod wodą.
Last reply by dadziooo, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam, posiadam Xiaomi Redmi Note 5A, android 7.1.2 N2g47H, MIUI Global 9.5 Czy w tym tel mozna jakoś zmienic ustawienia żeby zapisywało na karte sd ?
Last reply by Cristov3r, -
- 1 reply
- 3.1k views
Witam szanowne forum, mam problem. Nie wiem czy to ma związek ze sobą ale po jakiejś aktualizacji systemowej w telefonie mojej żony drastyczne spadł czas pracy telefonu.Wcześniej wytrzymywał nawet do 5 dni, żona nie korzysta intensywnie, mało aplikacji, a teraz wytrzymuje pół dnia. Próbowałem różnych aplikacji ale nie pomagały, przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i też nic z tego. telefon ma kilka miesięcy i do tej pory działał bez zarzutu. Miał może ktoś taki problem? Proszę o radę?
Last reply by ahr, -
- 4 replies
- 1.5k views
Po zakupie telefonu, nie działa mi sieć wifi... w sklepie play komunikat braku dostępu do internetu, w aktualizacjach tak samo brak internetu, mimo połączenia wifi pokazanego u góry..Na przeglądarce działa, tylko google, face reszta stron brak połączenia wifi... o co chodzi ? Router to funbox 2.0
Last reply by p4w6i, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam zakupiłem w biedronce Xiaomi Redmi Note 5A, jestem abonentem Orange, niestety od samego poczatku użytkowania telefonu, podczas wiekszosci połączeń nagle przerywane są rozmowy, nieraz jest to po minucie nieraz po kilku minutach. Telefon zaktualizowany do MIUI 9.2.5.0 , kombinowałem z ustawieniami APN ale dalej jest to samo. Proszę o pomoc.
Last reply by [email protected], -
- 6 replies
- 1.9k views
Witajcie, Mam problem z instalacją ROMu Xiaomi EU Posiadam telefon Xiaomi note 5A 2/16 wersja global zakupiona w GearBest. Mam od chinczyków zgodę na zmiane ROMu, Zaisntalowalem TWRP dla tego modelu, Nie wywalilo błędu podczas instalacji ROMu ale po resecie telefon się nie włączył, a komputer go nie wykrywał. Udało mi się go przywrócić do wersji DEV ROM CHiNA. Czy ktoś może poprowadzić za rękę podczas instalacji tego ROMU? Telefon należy do żony i trochę jęczy z powodu zmiany języka na ENG. Czy jest możliwość istalacji poprzez MiFlasha ROMu Global?
Last reply by xgabrys,