Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie może temat był już poruszany, ale mimo to zapytam jeszcze raz, dlaczego Xiaomi nie chce udostępnić źródeł kernela dla Xiaomi Red Rice 1S, w którym prawdopodobnie kernel w dużej mierze ponosi winę za ciągłe ubijanie aplikacji przez notoryczny brak pamięci oraz dość szybkie rozładowywanie baterii i kilka innych problemów. Zgodnie z licencją GPL powinni oni udostępnić te źródła, co moim zdaniem pomogłoby rozwiązać wiele problemów a patrząc na opieszałość Xiaomi pod względem naprawy poważnych błędów w ich oprogramowaniu to właśnie przez brak tych źródeł możemy nigdy się nie doczekać naprawy wymienionych powyżej jednych chyba z poważniejszych problemów tego modelu. Rozumie że priorytet mają flagowe modele, ale bez przesady nasz model jest także bardzo popularny, lecz jeżeli wymienione problemy nie zostaną naprawione to model ten bardzo straci i stanie się bardzo mało popularny ze względu na te problemy. Jeżeli użytkownicy modelu Mi3 mogli doprosić się źródeł i mają obecnie CyanogenMod 11.00 który czytając posty jest chwalony pod wieloma względami to, dlaczego użytkownicy Red Rice 1S nie mogą ich otrzymać? Może, jeśli większa część społeczności użytkowników naszego modelu zacznie naciskać na nich to może nasi żółci koledzy się przełamią i w końcu udostępnią źródła a dzięki temu na pewno znajdzie się jakiś DEV, który w porównaniu do Xiaomi szybciej i lepiej zrobi dobry w pełni działający kernel.

Opublikowano

Chyba musieli mieć jakieś zródła skoro mają CyanogenMod 11.00 chyba od tak sobie nie zrobili tego systemu bez kodu

Opublikowano

Redmi 1S nie jest bardzo popularny, jest drugi najmniej popularny zaraz po Mi1.

Nie pytaj nas dlaczego nie udostępnili, napisz do nich mail po chińsku lub angielsku. My nie reprezentujemy Xiaomi.

Opublikowano

No OK moje niedopatrzenie ale mimo wszystko jaka jest szansa na kompletne zródla kernela bo tak jak pisałem telefon fajny może trochę słaby pod względem pamięci jak na MIUI jednak system sam w sobie bardzo fajny. Chcę zostawić sobie ten telefon jednak te odwieczne problemy z pamięcią to totalne nieporozumienie a widać Xiaomi nie kwapi się do tego by to naprawić. Dlatego właśnie interesuje mnie czy wogóle jest jakaś szansa na zródła lub poprawiony kernel/system pod względem tej pamięci.  

Opublikowano (edytowane)

ponieważ nikt ich nie zawlecze do sądu, co dopiero skaze. linux nie ma praktycznie ochrony prawnej. Teoretycznie mamy moto g z podobnym układem, wiec może sprawa ruszy.

gdzie są wyniki sprzedaży.

Edytowane przez SunTzu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...