jogus48 Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Witajcie, mam problem. Wczoraj zainstalowałem na próbę przedostatnią wersję Xiaomi.eu, bodajże 8.3.8, po chwili zrobiłem wipe i przez TWRP wgrałem z powrotem 8.5.4, oparte na MIUI 8. Dziś zauważyłem, że autoobrót nie działa. Do tej pory próbowałem wgrać na nowo plik persist przez fastboot, jednak ani na jednym kompie ani na drugim nie dałem rady. Następnie próbowałem wgrać Globala, ale na obu kompach mam ten sam problem, że system krzyczy z powodu jakichś sterowników. Wgrałem na próbę przedostatnie Miui 9 Dev i autoobrót zadziałał. Teraz chcę się ustabilizować i wrócić do jakiejś ostatniej wersji opartej na Androidzie 6, tylko chciałbym aby autoobrót wrócił. editnaprawione. sposób naprawy zgodnie z linkiem: https://forum.xda-developers.com/.../guide-fix-sensors...Z tym że ja oczywiście ściągnąłem globala pod fastboot 8.5.2, do którego folderu wrzuciłem pliczek patch0 z paczki ściągniętej w temacie dla Note. Edytowane 24 Marca 2018 przez jogus48
kali.g Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Witam! Mam podobny problem ,autoobrót działa jedynie przez parę godzin po restarcie tel. (później już w ogóle nie działa aż do następnego restartu) i chciałbym coś z tym zrobić. Wgrywałem różne Rom-y , na początku global stable , później xiaomi .eu przez TWRP, ostatnio gdzieś wyczytałem ,że wgranie developer global przez mi flesh pomoże , nie stety nie pomogło. MożeTwój sposób pomoże , więc mam kilka pytań: 1. Mam odblokowany telefon , wystarczy ,że będę go fleshował w trybie fastboot mi-flash-em? Czy muszę go wprowadzić w tryb EDL? 2. Rozumiem ,że podmieniłeś jedynie plik patch0 (z Note) w folderze z systemem global pod fastboot-a zciągniętym z neta ( w tym folderze też jest plik patch0). Nie potrzeba modyfikować innych plików? Wystarczy żeby naprawić sensory i wróciło normalne działanie? Pozdrawiam 1
jogus48 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam! Mam podobny problem ,autoobrót działa jedynie przez parę godzin po restarcie tel. (później już w ogóle nie działa aż do następnego restartu) i chciałbym coś z tym zrobić. Wgrywałem różne Rom-y , na początku global stable , później xiaomi .eu przez TWRP, ostatnio gdzieś wyczytałem ,że wgranie developer global przez mi flesh pomoże , nie stety nie pomogło. MożeTwój sposób pomoże , więc mam kilka pytań: 1. Mam odblokowany telefon , wystarczy ,że będę go fleshował w trybie fastboot mi-flash-em? Czy muszę go wprowadzić w tryb EDL? 2. Rozumiem ,że podmieniłeś jedynie plik patch0 (z Note) w folderze z systemem global pod fastboot-a zciągniętym z neta ( w tym folderze też jest plik patch0). Nie potrzeba modyfikować innych plików? Wystarczy żeby naprawić sensory i wróciło normalne działanie? Pozdrawiam Hej, jest jak mówisz, użyłem tylko pliku patch0 z Note, po uprzednim upewnieniu się że to ten sam plik. wrzuciłem go do folderu z Globalem Stable, telefon następnie uruchomiłem w trybie EDL. Wcześniej jednak uruchom Windowsa w trybie pomijającym pytanie o niepodpisane sterowniki, bo nie zainstalujesz Miflash
Rekomendowane odpowiedzi