Apuroks Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Cześć misie Mam jeden mały problem otóż chciałbym wymienić uszkodzony ram w moim telefonie ,ale niestety szukam tego komponentu już parę ładnych minut a to na naszym polskim allegro czy chińskim aliexpress czy ma ktoś pomysł/wiedzę jak się to ustrojstwo fachowo nazywa ?
bogusz89 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Cześć misie Mam jeden mały problem otóż chciałbym wymienić uszkodzony ram w moim telefonie ,ale niestety szukam tego komponentu już parę ładnych minut a to na naszym polskim allegro czy chińskim aliexpress czy ma ktoś pomysł/wiedzę jak się to ustrojstwo fachowo nazywa ? Nie da się raczej wymienić samego RAMu. Trzeba wymienić cała płytę główną. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Apuroks Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Opublikowano 18 Marca 2018 Ok dzięki wielkie tego się obawiałem ;C
zibi_k Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 A z jakiego powodu nie da się wymienić (pytam poważnie, jako elektronik z wykształcenia) ?
CukierPuder Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 A z jakiego powodu nie da się wymienić (pytam poważnie, jako elektronik z wykształcenia) ?Hasło na dziś: "SoC". Jest to spowodowane budową kluczowych komponentów telefonu.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
zibi_k Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Hasło na dziś: "SoC". Jest to spowodowane budową kluczowych komponentów telefonu.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalkatzn. że ram jest na waflu krzemowym razem z cpu,gpu itd. ? - sprawdzę sobie, bo jeśli tak jest, to faktycznje pozamiatane 1
CukierPuder Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 tzn. że ram jest na waflu krzemowym razem z cpu,gpu itd. ? - sprawdzę sobie, bo jeśli tak jest, to faktycznje pozamiataneDokładnie tak.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi