lukipl Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 (edited) Witam, szukam informacji na forum, ale na mój przypadek nie trafiłem. Telefon Redmi Note 4 3gb/32 SnapDragon - nowy, czekałem 72 godziny na odblokowanie bootloadera Wgrane TWRP i najnowszy firmware z xiaomi.eu I tu się zaczyna problem, telefon pracuje ok 1 min i się blokuje na 2 sek i resetuje i tak w kółko Po kliku resetach system się uruchamia można nawet skonfigurować telefon. Dodatkowy problem to że nie działa WIFI, podczas konfiguracji nie wykrywa żadnych sieci. W ustawieniach informacje o telefonie MAC karty ma wartość 02:00:00:00:00:00 i nie działa też bluetooth Karta sim działa LTE też. Próbowałem wgrać globala przez MIflash - dalej to samo. Telefon nie wyłacza się w TWRP, oraz w fastboot jak jest podpięty przez usb. Edited March 10, 2018 by lukipl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 mi flash robiles z opcja flash all rom do redmi nota 4 global stable nazwa kodowa mido ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukipl Posted March 11, 2018 Author Share Posted March 11, 2018 Tak z opcją clean all (flash all), za każdym razem było mido. Podejrzewam uszkodzenie modułu Wifi/BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 sprobuij jakis stable na androidzie 6 flashnac jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukipl Posted March 11, 2018 Author Share Posted March 11, 2018 Wszystko co możliwe wypróbowałem, wszystkie wersje softu. Wgrywałem nawet zwierając 2 piny na płycie. Generalnie można wprowadzić telefon w stan diagnostic ale to trzeba zrobić z klawiatury telefonu więc nie zdążę się połączyć bo reset. W tYm trybie można ściągnąć plik konfiguracyjny WIFI, i w hexie podmienić MAC. Może ktoś podpowie jak wygląda procedura reklamacji na GearBest, czy mogą mnie porobić, nie mam żadnego rachunku, wyśle do Chin, telefon stwierdzą że nie doszedł i d.. blada. Może bezpieczniej w PL naprawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 to jaka wersje na 6.0 wgrywales? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukipl Posted March 11, 2018 Author Share Posted March 11, 2018 Miałem 7.0 już fabrycznie, i najpierw poruszałem się wokół 7.0 później zacząłem wgrywać 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukipl Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Dzięki za zainteresowanie tematem, telefon ożył po 3 dniach walki !!! Musiałem wgrać soft bezpośrednio flasherem SnapDragona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 nice nawet nie wiedzialem ze jest cos takiego, w sumie mozesz sie podzielic zrodlem moze sie komus przydac kiedys... oby nie ale jak juz to lepiej zeby bylo ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts