cubezak Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Hej wszystkim Na wstępie serdecznie witam. Na chwilę obecna nie posiadam jeszcze zestawu smart ale jestem w trakcie jego kompletowania. Zastanawiam się czy ktoś z Was podpinał otwieranie/zamykanie bramy garażowej. Chodzi o zwykły włącznik jak do światła, z ta różnicą, że oryginalnie nie pozostaje on w pozycji po wciśnięciu tylko wraca na pierwotną...wiecie o co chodzi? taki przycisk jak dzwonek ale zwierający 2 przewody....rozpoznawanie pozycji - czy brama jest otwarta czy zamknięta można zrobić window/door sensor rozumiem? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Kuba
Lector Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Gniazdko + przekaźnik. Robisz scenę manual gdzie po uruchomieniu po sekundzie wyłączy. Edytowane 8 Marca 2018 przez Lector
Phil_ips Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Gniazdko + przekaźnik. Robisz scenę manual gdzie po uruchomieniu po sekundzie wyłączy.A nie lepiej włącznik ścienny aqara? Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
Lector Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Włącznik ścienny na wyjściu ma 230V. Gniazdko + przekaźnik będzie zwierać styki jak zwykły klawisz dzwonkowy. Robiłem coś takie aby otwierać furtkę w domofonie.
bartezzx Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zrobił ktoś dobrze żeby dało się otwierać bramą garażową z komórki ?
RobertS Opublikowano 27 Grudnia 2019 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam.Ja zrobiłem to tak.Kupilem przekaźnik sonoff basic,następnie przerobiłem go na beznapięciowy model(tutorial na yt) podłączyłem wyjście przekażnika do klawisza napędu bramy który służy do ręcznego otwierania/zamykania .Obsługe bramę realizuje za pomocą aplikacji ewelink oraz asystenta google głosem dzieki współpracy google home z aplikacja ifttt.
Rekomendowane odpowiedzi