Skocz do zawartości

Problem z wyborem miejsca zakupu i wyborem odpowiedniej przesyłki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam przymierzam się do zakupu xiaomi mi3 Original Xiaomi Mi3 WCDMA Qualcomm Quad Core Xiaomi M3 Mobile Phone 2GB RAM 64GB ROM 5" Miui V5 Android 4.4 1080p 13MP GPS NFC-in Mobile Phones from Electronics on Aliexpress.com 

w opisie aukcji odnajdziemy 

"Good New,we can install MIUI V5 Based on Android 4.4.3 for you !
The first store upgrade Android 4.4.3 on aliexpress,include multi-language.
Pls check the pictures below.
If you want we install Android 4.3,pls leave us a message.Or we'll install android 4.4.3.Pls attention.Thx."

co mają mi wgrać na telefon bym nie miał problemów z wgraniem oprogramowanie MIUI Polska?

ew. z tej strony Original Xiaomi Mi3 WCDMA Qualcomm Quad Core Xiaomi M3 Mobile Phone 2GB RAM 64GB ROM 5" Miui V5 Android 4.4 1080p 13MP GPS NFC-in Mobile Phones from Electronics on Aliexpress.com 

I czy mogę wybrać przesyłkę przez Singapure Post? czy lepiej zainwestować w DHL-a?

Edytowane przez lunada
Opublikowano

Nie bierz z aliexpress, lepiej wziąć z ibuygou i mieć pewność, że na 100% będziesz miał oryginalny telefon

tam też mam 100% pewności tysiące ludzi zamawia,  z aliexpresu wyjdzie mi 35$ taniej. 

Wie ktoś jak z przesyłką? którą wybrać? kupował tam już ktoś? i co z tym romem?

Opublikowano

tam też mam 100% pewności tysiące ludzi zamawia,  z aliexpresu wyjdzie mi 35$ taniej. 

Wie ktoś jak z przesyłką? którą wybrać? kupował tam już ktoś? i co z tym romem?

No cóż, skoro wolisz aliexpress to zakup tam, ale jeśli dostaniesz podróbkę to nie moja/nasza wina, że nie słuchałeś ;)

Opublikowano

Ja kupowalem u nich redrice 1S i wszystko jak najbardziej ok. Tylko od razu musialem wgrac Miui Polska po wgrali jakies badziewny rom. Jesli o rodzaj wysylki napisz im ze chcesz holenderska poczta a vat cie ominie.

Opublikowano

Ja kupowalem u nich redrice 1S i wszystko jak najbardziej ok. Tylko od razu musialem wgrac Miui Polska po wgrali jakies badziewny rom. Jesli o rodzaj wysylki napisz im ze chcesz holenderska poczta a vat cie ominie.

na wykopie mówią że holenderską teraz ostro sprawdzają. dopłacałeś coś do przesyłki? U mnie mogę wybrać tylko DHL/Singapure post

Opublikowano

Nic nie płaciłem. Też nie miałem opcji wyboru holenderskiej ale goldway domyślnie wysłał nhl i odbyło się bez problemu. Nie słyszałem aby były jakieś znaczniejesze problemy z celnikami. Podobno w UC Zabrze strasznie sprawdzają paczki, gdzie indziej jest bardziej poblazliwiej.

Swypniete z RedMi 1s

Opublikowano

Nic nie płaciłem. Też nie miałem opcji wyboru holenderskiej ale goldway domyślnie wysłał nhl i odbyło się bez problemu. Nie słyszałem aby były jakieś znaczniejesze problemy z celnikami. Podobno w UC Zabrze strasznie sprawdzają paczki, gdzie indziej jest bardziej poblazliwiej.

Swypniete z RedMi 1s

na vat jestem przygotowany, z nim będzie troszke ponad 1000zł

Opublikowano (edytowane)

A co mają Ci wgrywać jak lepiej samemu zaktualizować telefon do miui polska . Przynajmniej wiesz co masz a nie jakieś chińskie krzak aplikacje. Co do wysyłki to wybierając nhl paczka idzie dłużej ale za to małe prawdopodobieństwo VAT. Jeśli chodzi o DHL to paczka będzie w dwa dni ale na 99 % będzie VAT.

Swypniete z RedMi 1s

Edytowane przez asffaf
Opublikowano

A co mają Ci wgrywać jak lepiej samemu zaktualizować telefon do miui polska . Przynajmniej wiesz co masz a nie jakieś chińskie krzak aplikacje. Co do wysyłki to wybierając nhl paczka idzie dłużej ale za to małe prawdopodobieństwo VAT. Jeśli chodzi o DHL to paczka będzie w dwa dni ale na 99 % będzie VAT.

Swypniete z RedMi 1s

czyli może zostać to 4.4.3? i nie będę miał problemów żeby wgrać Miui P?

Opublikowano

Ujdzie, rok temu zamówiłem zte v970 i też szedł tyle samo dni co mój xiaomi. Jeśli chodzi o gwarancję to w przypadku 1s 6m i jeśli potwierdzisz otrzymanie produktu w ciągu chyba 5 dni do kolejne 6m.

Swypniete z RedMi 1s

Opublikowano

A tak nie jest w przypadku goldway? Wysyłają telefon jako zwykła paczkę bez opakowania w ozdobny papier, bez życzeń :-)

Swypniete z RedMi 1s

Opublikowano

Czytałem że GOLDWAY naprawia za darmo tylko przez pół roku i to kupujący ponosi koszta wysyłki, nie mają obowiązku dać gwarancji na rok? 

IBG daje gwarancje na rok i to oni pokrywają koszt wysyłki?   

Czy wysyłając telefon na gwarancje może zostać naliczony vat w drodze powrotnej?

Opublikowano

Ani Goldway ani IBuyGou nie są oficjalnymi sklepami, więc gwarancję mogą dać na ile chcą. To Xiaomi daje rok. W IBG na gwarancji odsyłasz, oni dają do Xiaomi i później Ci zwracają, po gwarancji wysyłasz do centrum w Bułgarii.

Jeżeli przy zakupie nie zapłaciłeś VATu i przy wysyłce nie poinformujesz, że odsyłasz na gwarancję, to mogą nałożyć VAT.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...