Jendrek1971 Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Witam. Dzisiaj telefon zgłosił, że jest wreszcie aktualizacja - zainstalowałem i wszystko było w porządku dopóki nie wróciłem do domu i nie zapiął się do domowego WiFi. Otóż, telefon zaczyna wysyłać coś w świat praktycznie zapychając łącze. Po wyłączeniu WiFi transfer ustaje. Po ponownym aktywowaniu WiFi - po chwili łącze znowu zapchane wysyłanymi danymi. Ktoś ma pomysł o co tu chodzi? Co i gdzie on wysyła?
Lamcza Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 nie masz jakiejś kopi w chmurze włączonej czy coś ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Jendrek1971 Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Opublikowano 2 Marca 2018 Świadomie nie. Konta Xiaomi nie zakładałem, żadne chmury nie były konfigurowane. Zresztą do czasu aktualizacji nic takiego się nie działo. Nie jestem w stanie namierzyć, który proces tak "siepie". Jakieś narzędzia, które potrafią zmonitorować ruch sieciowy na Androidzie?
wanarek Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) 41 minut temu, Jendrek1971 napisał: Świadomie nie. Konta Xiaomi nie zakładałem, żadne chmury nie były konfigurowane. Zresztą do czasu aktualizacji nic takiego się nie działo. Nie jestem w stanie namierzyć, który proces tak "siepie". Jakieś narzędzia, które potrafią zmonitorować ruch sieciowy na Androidzie? Panel sterowania (ten zielony) > Użycie danych > Szczegóły użycia danych > strzałki na górze > Użycie wi-fi - potem po kliknięciu w apke masz nawet wykresy Edytowane 2 Marca 2018 przez wanarek
Jendrek1971 Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Opublikowano 2 Marca 2018 Dzięki. Okazuje się że zdjęcia z telefonu wysyła - pewnie do chmury. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi