Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj telefon zgłosił, że jest wreszcie aktualizacja - zainstalowałem i wszystko było w porządku dopóki nie wróciłem do domu i nie zapiął się do domowego WiFi. Otóż, telefon zaczyna wysyłać coś w świat praktycznie zapychając łącze. Po wyłączeniu WiFi transfer ustaje. Po ponownym aktywowaniu WiFi - po chwili łącze znowu zapchane wysyłanymi danymi.

Ktoś ma pomysł o co tu chodzi? Co i gdzie on wysyła?

Opublikowano

Świadomie nie. Konta Xiaomi nie zakładałem, żadne chmury nie były konfigurowane. Zresztą do czasu aktualizacji nic takiego się nie działo.

Nie jestem w stanie namierzyć, który proces tak "siepie". Jakieś narzędzia, które potrafią zmonitorować ruch sieciowy na Androidzie?

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Jendrek1971 napisał:

Świadomie nie. Konta Xiaomi nie zakładałem, żadne chmury nie były konfigurowane. Zresztą do czasu aktualizacji nic takiego się nie działo.

Nie jestem w stanie namierzyć, który proces tak "siepie". Jakieś narzędzia, które potrafią zmonitorować ruch sieciowy na Androidzie?

Panel sterowania (ten zielony) > Użycie danych > Szczegóły użycia danych > strzałki na górze > Użycie wi-fi - potem po kliknięciu w apke masz nawet wykresy

Edytowane przez wanarek
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...