Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem bo zamówiłem i podłaczyłem jak trzeba Mirascreen do przesyłania obrazu z fona na TV. Niestety mój Note 4 przy odświeżaniu i szukania urządzenia nie widzi go w ogóle. Nie wiem czy robie coś żle bo takiego problemu w sieci nie znalazłem w ogóle. Ktos wie co jest nie tak?

Opublikowano
10 minut temu, plmpcrue napisał:

Mirascreen do przesyłania obrazu z fona na TV.

A zainstalowałeś soft? Żeby to coś działało najpierw trzeba to uruchomić i skonfigurować. EZCast chyba do tego potrzebne.

Opublikowano
23 minuty temu, plmpcrue napisał:

Kucze, sciagnałem to o czym mówisz i tam tez nie widzi. Tylko mojego redmi. 

Nie mam dokładnie takiego dongla jak ty, ale coś podobnego i działa z Redmi 3, 3s i 2. Mozliwe że to połączy się tylko przez Wi-Fi, nie przez Wi-Fi display (udostępnianie obrazu). Powinna być widoczna sieć Wi-Fi tego dongla i z nią trzeba się połączyć w Wi-Fi telefonu.

Opublikowano

@plmpcrue Musisz ustawić w tym programie ez-cast tryb dongla na ez-mirror. W tym trybie powinien być widoczny dongle w telefonie (z włączonym trybem ekranu bezprzewodowego). Czasami trzeba zrestartować telefon i dongla żeby to się widziało.

Opublikowano
30 minut temu, FromWP napisał:

@plmpcrue Musisz ustawić w tym programie ez-cast tryb dongla na ez-mirror. W tym trybie powinien być widoczny dongle w telefonie (z włączonym trybem ekranu bezprzewodowego). Czasami trzeba zrestartować telefon i dongla żeby to się widziało.

Nie mam takiej funkcji albo nie widze nigdzie.

26 minut temu, dzidexx napisał:

Wifi masz ustawione na 2.4/5/auto?

Mam goclever aerodisplay i działa bez żadnej gimnastyki.

Mirascreen nie wymaga przypadkiem EZmira:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.winnerwave.miraapp ?

@plmpcrue

Wifi mam auto. Ten program co pisałeś też nie widzi..

Opublikowano

Jeszcze jedna uwaga. Nie wiem jak jest w tym ezmira, ale w tym moim z ezcast tryb mirror odpala się tylko na120 sekund po włączeniu dongla. Jak w tym czsie nie połączę się telefonem to przechodzi do innego trybu i nie jest już widoczny. Może w tym twoim być podobnie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, plmpcrue napisał:

Nie mam takiej funkcji albo nie widze nigdzie

Ten twój mirascreen w trybie mirror  powinien działać nawet bez softu. Soft jest potrzebny do innych trybów, wgrania FW itd. Naciskając przycisk na donglu zmieniasz tryby, jeden dla iOSa, drógi dla Androida i windows. Po przełączeniu na tryb Androida powinien być widoczny przez telefon z włączonym ekranem bezprzewodowym. Masz o nim od metra filmików na Youtube.

Edytowane przez FromWP
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...