plmpcrue Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Siema, mam problem bo zamówiłem i podłaczyłem jak trzeba Mirascreen do przesyłania obrazu z fona na TV. Niestety mój Note 4 przy odświeżaniu i szukania urządzenia nie widzi go w ogóle. Nie wiem czy robie coś żle bo takiego problemu w sieci nie znalazłem w ogóle. Ktos wie co jest nie tak?
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 10 minut temu, plmpcrue napisał: Mirascreen do przesyłania obrazu z fona na TV. A zainstalowałeś soft? Żeby to coś działało najpierw trzeba to uruchomić i skonfigurować. EZCast chyba do tego potrzebne.
plmpcrue Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 Kucze, sciagnałem to o czym mówisz i tam tez nie widzi. Tylko mojego redmi.
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 23 minuty temu, plmpcrue napisał: Kucze, sciagnałem to o czym mówisz i tam tez nie widzi. Tylko mojego redmi. Nie mam dokładnie takiego dongla jak ty, ale coś podobnego i działa z Redmi 3, 3s i 2. Mozliwe że to połączy się tylko przez Wi-Fi, nie przez Wi-Fi display (udostępnianie obrazu). Powinna być widoczna sieć Wi-Fi tego dongla i z nią trzeba się połączyć w Wi-Fi telefonu.
plmpcrue Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 Nic kompletnie, ani tak, ani tak a na pewno powinno sie pokazać w ekranach bezprzewodowych. Tak jakby nie dawało w ogóle sygnału wifi...
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 @plmpcrue Musisz ustawić w tym programie ez-cast tryb dongla na ez-mirror. W tym trybie powinien być widoczny dongle w telefonie (z włączonym trybem ekranu bezprzewodowego). Czasami trzeba zrestartować telefon i dongla żeby to się widziało.
plmpcrue Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 30 minut temu, FromWP napisał: @plmpcrue Musisz ustawić w tym programie ez-cast tryb dongla na ez-mirror. W tym trybie powinien być widoczny dongle w telefonie (z włączonym trybem ekranu bezprzewodowego). Czasami trzeba zrestartować telefon i dongla żeby to się widziało. Nie mam takiej funkcji albo nie widze nigdzie. 26 minut temu, dzidexx napisał: Wifi masz ustawione na 2.4/5/auto? Mam goclever aerodisplay i działa bez żadnej gimnastyki. Mirascreen nie wymaga przypadkiem EZmira: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.winnerwave.miraapp ? @plmpcrue Wifi mam auto. Ten program co pisałeś też nie widzi..
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Jeszcze jedna uwaga. Nie wiem jak jest w tym ezmira, ale w tym moim z ezcast tryb mirror odpala się tylko na120 sekund po włączeniu dongla. Jak w tym czsie nie połączę się telefonem to przechodzi do innego trybu i nie jest już widoczny. Może w tym twoim być podobnie.
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, plmpcrue napisał: Nie mam takiej funkcji albo nie widze nigdzie Ten twój mirascreen w trybie mirror powinien działać nawet bez softu. Soft jest potrzebny do innych trybów, wgrania FW itd. Naciskając przycisk na donglu zmieniasz tryby, jeden dla iOSa, drógi dla Androida i windows. Po przełączeniu na tryb Androida powinien być widoczny przez telefon z włączonym ekranem bezprzewodowym. Masz o nim od metra filmików na Youtube. Edytowane 24 Lutego 2018 przez FromWP
plmpcrue Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 Właśnie wiem, wszystko robie jak w tych filmach, tu nie ma filozofii/ Problemem jest, że nie widzi mi w tel. go.
plmpcrue Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 Nikomu nie widzi bo testowałem.
Rekomendowane odpowiedzi