dexth Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Mało piszę na forach. Starałem się napisać w dziale poświęconym mojemu modelowi XIAOMI REDMI NOTE 4 i tam zemieściłem moje zapytanie, ale nawet sam nie mogę trafić do mojego ogłoszenie, to nie dziwię się, ze mi nikt nie odpisał. Może tutaj się uda. Mam Xiaomi Redmi 4 Note. Android 7.0 Wersja MIUI 9.2.1.0. Telefon mi się sprawuje dobrze, właściwie, to nie narzekam. Nie grzeje się, bateria w porównaniu z poprzednim trzyma zadowalająco długo, strony internetowe otwierają bardzo szybko. Mam jednak problem z rozpracowaniem Panel sterowania>Zużycie baterii>Zasilanie>Oszczędzanie baterii (w załączniku zrzut). Kiedy tą funkcję odkryłem, ustawiłem sobie początek 22:30, a koniec 6:15. Telefon się zastosował. Następnego dnia postanowiłem zmienić ustawienia na takie jak na z zrzucie. Początek 20:30, Koniec 6:10. Telefon w dalszym ciągu wyłącza się o 22:30 a załącza o 6:15. Nie znalazłem w instrukcji jak z tego korzystać, może ktoś to rozpracował i pomoże. Druga sprawa. Wskaźnik naładowania baterii zmienia kolor. Przeważnie jest biały, wieczorem zmienia się na pomarańczowy, a raz udało mi się widzieć zielony., ale co to oznacza i od czego zależy nie wiem.
KamPaw Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Kolory raczej zależą od motywu jaki masz ustawiony a z zasilaniem sprawdź czy nie masz ustawionych 2 różnych albo priorytetuWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
dexth Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 Motyw mam ustawiony ciągle ten sam. Nie zmieniam go.
zielonyBB Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Pomarańczowa ikonka baterii jest wtedy kiedy masz włączone oszczędzanie baterii. Można ustawić próg kiedy się oszczędzanie wyłączy. Powyżej 60% czy jakoś tak.Sent from my MI 5 using Tapatalk
dexth Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 1 godzinę temu, zielonyBB napisał: Pomarańczowa ikonka baterii jest wtedy kiedy masz włączone oszczędzanie baterii. Można ustawić próg kiedy się oszczędzanie wyłączy. Powyżej 60% czy jakoś tak. Sent from my MI 5 using Tapatalk To by się zgadzało, bo zauważyłem że zmienia się na pomarańczowe tylko po godzinie 20-stej. Natomiast to samoczynne wyłączanie i włączanie jakby ktoś pomógł rozgryźć
FromWP Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 @dexth Chyba włączyłeś dodatkowo inną funkcję, czyli zaplanowane wyłączanie i włączanie telefonu, a nie oszczędzanie baterii. To jest w panelu sterowania, zużycie baterii i kliknij w zębatkę w prawym górnym rogu ekranu.
dexth Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 39 minut temu, FromWP napisał: @dexth Chyba włączyłeś dodatkowo inną funkcję, czyli zaplanowane wyłączanie i włączanie telefonu, a nie oszczędzanie baterii. To jest w panelu sterowania, zużycie baterii i kliknij w zębatkę w prawym górnym rogu ekranu. Dzięki. Teraz mam jasność. Faktycznie wchodziłem w te ustawienia i klikałem, a potem te menu są bardzo podobne do siebie i pogubiłem się. Teraz już wiem czemu mi się zmieniał kolor stanu naładowania po 20-stej, a telefon się wyłączał o 22:30. Właśnie taka godzina wyłączania i włączania jest ustawiona i wszystko działa tak jak powinno, a najważniejsze, że teraz już jestem świadomy, jak z tego korzystać. 1
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi