Promise95 Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam , mianowicie mam problem z ładowarką , chodzi o to że kupiłem xiaomi redmi 4 w listopadzie 2017 razem z oryginalną ładowarka quick charge która przez kilka miesięcy od kupna ładowała mi telefon do pełna w około 2h a od kilku dni przez całą noc nie potrafi mi naładować jej do pełna (wczoraj od 22 do 10 rano 80%) jaka może być tego przyczyna? Mojego znajomego telefon (LG) ładuje wciąż szybko a mojego już nie i nie mogę praktycznie ruszyć telefonem bo automatycznie przestaje mi ładować , z góry dziękuję za odpowiedź
FromWP Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 6 godzin temu, Promise95 napisał: praktycznie ruszyć telefonem bo automatycznie przestaje mi ładować A próbowałeś z inną ładowarką, ewentualnie kablem? Takie objawy mogą wskazywać na uszkodzenie telefonu (port USB z modułem ładowania). Ładowarka raczej nie zmienia swoich parametrów wraz z upływem czasu, chyba że się popsuje.
Promise95 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Próbowałem z innym kablem i ładowarka lecz problem rozwiązuje się tylko do tego że mogę ruszać telefonem i się nie odłącza tak jakby od ładowania , lecz dalej ładuje się strasznie wolno (na innym kablu 6% w 2h nie dotykając telefonu) a podczas używania telefonu np do obejrzenia filmiku na YouTube bateria wciąż spada zamiast się ładować, czyli jest to problem z portem ładowania ? Edytowane 22 Lutego 2018 przez Promise95 Poprawienie wypowiedzi
FromWP Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 21 minut temu, Promise95 napisał: czyli jest to problem z portem ładowania ? Prawie na pewno.
mrosi Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi