Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj rano zauważyłem , że mój telefon jest jakoś dziwnie wygięty. Na początku myślałem, że to etui sylikonowe , które mam założone, tak się odkształciło i to tylko złudzenie optyczne. Jednak po zdjęciu etui i dokładnym oglądnięciu telefonu okazało się, że to jednak telefon jest zagięty pomiędzy przyciskiem power , a przyciskami głośności i po drugiej stronie również. Ekran jest również odgięty w stronę tylnej obudowy ok. 1mm.Trudno to sfotografować, więc nie umieszczam zdjęć. Telefonu ostatnio nie nosiłem w kieszeni, tylko leżał na biurku. Jednak kilka dni temu, podczas grania w gry bardzo się nagrzał i obawiam się , czy to nie wtedy się wygiął. Mam pytania do Was , czy ktoś miał taki problem z obudową  Redmi Note 4 i jeśli tak , to jak to naprawić? Drugie pytanie, czy wpływa to jakoś na bezpieczeństwo użytkownika, bo obawiam się dalszego zagięcia obudowy i żeby czasem to nie groziło uszkodzeniem baterii i jakimś niespodziewanym jej wybuchem.Tym bardziej ,że widziałem gdzieś w internecie opisany podobny przypadek, który zakończył się właśnie najgorszym scenariuszem. Proszę Was o pomoc

Opublikowano

Strasznie dziwny ten opis nie wiem  jakby to byla bateria to pewnie by ekran raczej wybulilo niz wcisnelo do srodka strzelam ze jednak wygiales telefon noszac w kieszeni.Sprawdzaj temperature bateri podaczas ladowania u mnie dochodzi tak do 41 maks.

mozesz probowac zdjac tylna klapke i zobaczyc co tam sie dzieje ale jak to sie skonczy to nie wiem ;P 

Opublikowano
Strasznie dziwny ten opis nie wiem  jakby to byla bateria to pewnie by ekran raczej wybulilo niz wcisnelo do srodka strzelam ze jednak wygiales telefon noszac w kieszeni.Sprawdzaj temperature bateri podaczas ladowania u mnie dochodzi tak do 41 maks.
mozesz probowac zdjac tylna klapke i zobaczyc co tam sie dzieje ale jak to sie skonczy to nie wiem ;P 
Trudno to opisać. Wygląda że wygięły się ramki po obu stronach, a z nimi wyświetlacz. Próbowałem trochę nagrzać telefon i przyłożyć go na kilka godzin czymś ciężkim, ale nic to nie pomogło.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

A mi się coś jakby otworzyło tzn jakby przód odszedł od tyłu ale jak nacisnąłem był "klik i jest w porządku. W okolicach ramki telefonu. To od ściągania nillkin który trzyma się jak oszalały. Sprawdziłem to jeszcze raz i wychodzi na to, że back cover czyli tylna klapka jest łatwo sciagalna bo jest na zatrzaski. Gdyby ktoś chciał wymienić nie jest to żaden problem. Myślałem że to jest klejone a tu zatrzaski

Edytowane przez 90tomash
Opublikowano

Dzisiaj zdjąlem tylną klapkę i udało mi się ją wyprostować. Do tego naprostowałem również wyświetlacz. Na szczęście nic się nie uszkodziło. Strasznie lipna jest ta aluminiowa klapka i mogła by być bardziej wzmocniona po bokach. Do tej pory nosiłem telefon w silikonowym etui Nillkin'a, ale po tej przygodzie kupiłem armor case gumowo plastikowe , bo wolę mieć grubszy telefon,ale lepiej zabezpieczony.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...