Arshe2707 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Ok. potrzebuję pomocy z tłumaczeniem jak Blondynce Chcę zaktualizować MI2S z wersji 3.12.27 opcja 2 i wykonuję MIrecovery, a tu nagle wyskakuje mi wszystko po chińsku. Do wybora opcja 1 chińskie znaczki, oraz opcja 2 i tu także chińskie znaczki. Po zatwierdzeniu pierwszej opcji pojawia się jeszcze więcej możliwości wyboru i diabelskich chińskich znaczków. Jak to u diabła zmienić na język polski/angielski? albo przejść aby się udało zaktualizować? Proszę o szybką pomoc! Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Arshe2707
Acid Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Niemożliwe. Mirecovery jest po angielsku (English). Wysłane z MI4 W
Arshe2707 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Moje recovery jest po chińsku. I wygląda mniej więcej tak:http://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-hongmi-td-wcdma-cwm-root-guide.22095/ Dodatkowo, właśnie próbowałem uruchomić je przytrzymując vol up i power. Bez skutku. Telefon w kółko się restartuje, migając logiem MI. Po zwolnieniu przycisków bootuje do systemu zamiast do recovery i dalej działa już normalnie, bez zarzutu. Poprzednio udało mi się uruchomić recovery z poziomu aplikacji Updater (właściwie Aktualizacje - system jest po polsku). Zaczynam się martwić, że być może telefon nie jest oryginalny. Sprawdzałem IMEI na stronie Xiaomi i niby wszystko się zgadza - oryginał. Posiłkowałem się również tym artykułem:http://miuipolska.pl/jak-rozpoznac-podrobke-mi-2/ i właściwie jedyny problem to właśnie recovery. Nie mam zastrzeżeń co do wykonania, wszystko wydaje się zgadzać. Wynik w Antutu Benchmark to ponad 28k (zainstalowałem apkę samodzielnie z Google Play, nie było jej fabrycznie ). Czy to możliwe, że mimo oryginalności mój MI-2S nie posiada MiRecovery? Jak w takim razie je wgrać? Lub ewentualnie CWM? Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Arshe2707
Acid Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Skoro masz Aktualizacje to wgraj rom metodą 1. Zawarte w naszych romach recovery zastąpi tego chińskiego śmiecia. Wysłane z MI4 W
Arshe2707 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Pierwszą metodą zadziałało. Trochę niepokojące, że z fabryki wyszło bez MiRecovery albo że sprzedawca majstrował... ale żadnych problemów na razie nie mam. MIUI w najnowszej wersji razem z MiRecovery jest i działa. Dzięki wielkie za pomoc
Acid Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Z jakiej fabryki? Oczywiście że sprzedawca wgrał swój soft. To powszechna praktyka. Wysłane z MI4 W
Rekomendowane odpowiedzi